Fél 10 körül kezdik nyilvánosságra hozni a választási eredményeket

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végéig. Köszönjük, hogy összedobjátok. Akkor nem tartozunk majd senkinek, csak köszönettel - nektek.

Az VI. kerületben az  Eötvös utcai és a XI. kerületben a Bocskai úti szavazókör kivételével minden más helyen lezárták a szavazást, jelentette be esti sajtótájékoztatóján Pálffy Ilona, a  Nemzeti Választási Iroda (NVI) vezetője az esti 

Mivel a Bocskai úton még legalább 2500-an állnak sorban, ezért a választási iroda csak azután kezdi nyilvánosságra hozni az eredményeket, „ahogy az épületen belülre be tudják az embereket tolni”. 

Úgy saccolják, hogy ez fél 10 körül történik meg.

Amíg az utcán állnak az emberek, nem hoznak nyilvánosságra adatokat. 

Az NVI elnöke egyelőre csak 18:30-as részvételi adatokat tudott közölni, ami szerint 68,13 százalék ment el szavazni. A külképviseleteken nagyon magasa volt a részvétel, 80, 90 és 100 százalékos megjelenési arányok voltak. 

Elmondta, hogy sok gondot gondot okoztak a választási bizottságoknak a visszalépések, mert sok jelölt nevét kellett lehúzni. Előfordult, hogy rossz jelöltet húztak ki, vagy nem húzták ki, akit kellett volna.

Patyi András, a Nemzeti Választási Bizottság arról beszélt, hogy mivel a szavazás lezárása a késő esti órákig húzódik, várni kell a közzététellel. Ugyanakkor ez azt is jelenti, hogy akkor már jóval feldolgozottabb adatokat tudnak közölni. A végleges adatokra a sok átjelentkezés a a külföldről szavazók miatt a jövő hétig kell várni. 

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végig
Eddig összegyűlt: 8,5 millió Forint

Egész évben sokan támogattátok a szerkesztőséget, a ti segítségetek nélkül a 444 nem tudna stabilan működni. Most év végéig még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni, ezt a pénzt az újság bővítésére fordítanánk, például abban is segítene, hogy januártól két új riporterrel kezdjük az évet. Segíts, hogy a 444 bővülni tudjon!

Támogasd a 444 szerkesztőségét!
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.

Nélkületek nincs 444

Csak a 444 és a sajtószabadság ügye mellett elkötelezett olvasók támogatása teszi lehetővé, hogy alaposan tudjunk foglalkozni a legfontosabb témákkal.