Fél 10 körül kezdik nyilvánosságra hozni a választási eredményeket

Az VI. kerületben az  Eötvös utcai és a XI. kerületben a Bocskai úti szavazókör kivételével minden más helyen lezárták a szavazást, jelentette be esti sajtótájékoztatóján Pálffy Ilona, a  Nemzeti Választási Iroda (NVI) vezetője az esti 

Mivel a Bocskai úton még legalább 2500-an állnak sorban, ezért a választási iroda csak azután kezdi nyilvánosságra hozni az eredményeket, „ahogy az épületen belülre be tudják az embereket tolni”. 

Úgy saccolják, hogy ez fél 10 körül történik meg.

Amíg az utcán állnak az emberek, nem hoznak nyilvánosságra adatokat. 

Az NVI elnöke egyelőre csak 18:30-as részvételi adatokat tudott közölni, ami szerint 68,13 százalék ment el szavazni. A külképviseleteken nagyon magasa volt a részvétel, 80, 90 és 100 százalékos megjelenési arányok voltak. 

Elmondta, hogy sok gondot gondot okoztak a választási bizottságoknak a visszalépések, mert sok jelölt nevét kellett lehúzni. Előfordult, hogy rossz jelöltet húztak ki, vagy nem húzták ki, akit kellett volna.

Patyi András, a Nemzeti Választási Bizottság arról beszélt, hogy mivel a szavazás lezárása a késő esti órákig húzódik, várni kell a közzététellel. Ugyanakkor ez azt is jelenti, hogy akkor már jóval feldolgozottabb adatokat tudnak közölni. A végleges adatokra a sok átjelentkezés a a külföldről szavazók miatt a jövő hétig kell várni. 

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.