Fél 10 körül kezdik nyilvánosságra hozni a választási eredményeket

POLITIKA
2018 április 08., 19:00

Az VI. kerületben az  Eötvös utcai és a XI. kerületben a Bocskai úti szavazókör kivételével minden más helyen lezárták a szavazást, jelentette be esti sajtótájékoztatóján Pálffy Ilona, a  Nemzeti Választási Iroda (NVI) vezetője az esti 

Mivel a Bocskai úton még legalább 2500-an állnak sorban, ezért a választási iroda csak azután kezdi nyilvánosságra hozni az eredményeket, „ahogy az épületen belülre be tudják az embereket tolni”. 

Úgy saccolják, hogy ez fél 10 körül történik meg.

Amíg az utcán állnak az emberek, nem hoznak nyilvánosságra adatokat. 

Az NVI elnöke egyelőre csak 18:30-as részvételi adatokat tudott közölni, ami szerint 68,13 százalék ment el szavazni. A külképviseleteken nagyon magasa volt a részvétel, 80, 90 és 100 százalékos megjelenési arányok voltak. 

Elmondta, hogy sok gondot gondot okoztak a választási bizottságoknak a visszalépések, mert sok jelölt nevét kellett lehúzni. Előfordult, hogy rossz jelöltet húztak ki, vagy nem húzták ki, akit kellett volna.

Patyi András, a Nemzeti Választási Bizottság arról beszélt, hogy mivel a szavazás lezárása a késő esti órákig húzódik, várni kell a közzététellel. Ugyanakkor ez azt is jelenti, hogy akkor már jóval feldolgozottabb adatokat tudnak közölni. A végleges adatokra a sok átjelentkezés a a külföldről szavazók miatt a jövő hétig kell várni. 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.