Hiába léptek vissza, nem húzták le őket a szavazólapról

választás
2018 április 08., 10:35
comments 172

Egy olvasónk szólt, Budapest 1-es számú választókerületében, ahol a KDNP-s Hollik István az LMP-s Csárdi Antallal néz szembe, így kapta meg a szavalólapját:

photo_camera Fotó: olvasónk

Pedig kb. így nézne ki helyesen:

photo_camera Egy másik olvasónk képe. Fotó: olvasónk

Mint látható, az első képen nem húzták ki a szavazólapról az utolsó napokban visszalépő V. Naszályi Márta (MSZP-P) és Fekete-Győr András (Momentum Mozgalom) nevét. Olvasónk azt írta:

„Mikor szóvá tettem, a bizottság egybehangzóan azt mondta, ez csak valamiféle malőr lehet, a többi szavazólapon látszólag minden rendben volt.”

Az eset a ferencvárosi józsefvárosi 4-es választókörben, a Horánszky utca 13-ban történt.

Kerestük az NVI-t, hogy tudnak-e erről a problémáról, miért fordulhatott elő, és hogy mi ilyenkor a teendő. Azt válaszolták:

„Aki ilyen esetet tapasztal, azt javasoljuk, hogy tegyen bejelentést a szavazatszámláló bizottságnál, ill. az illetékes országgyűlési egyéni választókerületi választási bizottságnál.”

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.