A rákhoz hasonlította az orbáni nacionalizmust a luxemburgi külügyminiszter

Fotó: Courtesy Photo / James Fidel

Jean Asselborn a német Die Weltnek nyilatkozott a kétharmados Fidesz-győzelmet hozó magyar választások után és azt sürgette, hogy Németországnak, Franciaországnak, továbbá minden, ezidáig „közönyös” országnak az európai egyezmények szerint fel kell lépnie a magyar „értéktumorral” szemben - írja az MTI.

A külügyminiszter szerint az egységes Európa épp azért jött létre, hogy ne engedje meg a nacionalist ideolgóiák feltámadását, és megakadályozza a XX. század első felében bekövetkezett tragédiák megismétlődését. 

Erre a közös értékeken alapuló unió a garancia, amit most a magyar modell azzal veszélyeztet, hogy rossz példát mutat más közép-európai országok, akár  a lengyelek, vagy más nagyobb tagországok számára. Az orbáni minta Asselborn szerint úgy terjedhet mint a rák, ezért az uniónak döntenie kell: 

"Vagy hagyja érvényesülni az orbáni logikát, prioritásként tekint a tömeges migráció jelentette veszélyre és a keresztény értékek felbomlására, ami ellen védekezni kell, vagy megállítja ezt a hallatlan rémhírterjesztési kurzust, és kiáll az emberi értékek, a közösség és a béke Európai Uniójáért".

Asselborn szerint Orbán Viktor megvezette a magyarokat, mert országának nem a bevándorlás, hanem az egyre több fiatalt érintő kivándorlás az igazi problémája. 

Ahogy a napokban mindenki láthatta, Magyarországnak csak akkor van jövője, ha lesz független sajtója. Ezt olvasóink is így gondolhatják, hiszen

ALIG EGY HÉT ALATT REKORDÖSSZEGGEL, 5 MILLIÓ FORINTTAL SEGÍTETTÉK A 444 MŰKÖDÉSÉT.

Ahhoz, hogy a 2019-ben is megőrizhessük függetlenségünket, a Te támogatásodra is szükségünk van. A célunk 2018 végéig 50 millió forintot összegyűjteni az olvasóinktól, akik ebből 41 milliót már össze is dobtak. Nagyon köszönjük!

DE HOGY TÉNYLEG ELÉRHESSÜK A KITŰZÖTT CÉLT, KÉRJÜK TÁMOGASD MÉG IDÉN A 444-ET!

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.