Gyurcsány: Az ellenzék eszköztelen a nyilvánosságot uraló kormánnyal szemben

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végéig. Köszönjük, hogy összedobjátok. Akkor nem tartozunk majd senkinek, csak köszönettel - nektek.

Gyurcsány Ferenc a választások éjszakáján arról beszélt, hogy délután még sokkal bizakodóbb volt, de mostanra csak egyetlen kérdés maradt, hogy lesz-e a Fidesznek kétharmada. Még reménykedik benne, hogy ez nem történik meg, mert a kétharmados, fékevesztett Fidesz a határtalan agresszió és az embertelenség politikáját folytatná

A DK elnöke elismerte, hogy nem találták az ellenszerét annak az „egyetlen egy ügyere épülő, ellenségkép-építő, iszonyatos médiakampánnyal támogatott politikának”, amit a Fidesz az elmúlt években folytatott. 

A saját részéről persze pozitívumként értékelte, hogy a Demokratikus Koalíció életében először jutott be a parlamentbe, és megkétszerezi a mandátumainak számát, a negyedik legnagyobb parlamenti párt lesz. De dolgoznak, hogy feljebb jussanak a ranglistán. Hozzátette, hogy ennél az egy pártot érintő sikernél sokkal fontosabb, hogy a teljes demokratikus ellenzék ebben a sikerben nem osztozott. Továbbra is úgy gondolja, hogy a választás nem volt szabad és tisztességes. 

Gyurcsány elismerte, hogy az ellenzék eszköztelen, miközben a kormány nyilvánosság egy részét uralja. nem látja az eszközt, amivel kezdeni lehetne valamit ezzel a média és pénzügyi fölénnyel. Megrázónak tartja a listás szavazatok megoszlását. El sem tudta volna képzelni, hogy 2014-hez képest a Fidesz növeli a listás eredményét. 

Gyurcsány szerint az egyéni körzetekről zajló vita nem segítette az egységes ellenzékről alkotott kép kialakulását. Azt gondolta, hogy Magyarország nem akarja a kormány egybites politikáját követni. De nem ez történt. 

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végig
Eddig összegyűlt: 6,3 millió Forint

Egész évben sokan támogattátok a szerkesztőséget, a ti segítségetek nélkül a 444 nem tudna stabilan működni. Most év végéig még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni, ezt a pénzt az újság bővítésére fordítanánk, például abban is segítene, hogy januártól két új riporterrel kezdjük az évet. Segíts, hogy a 444 bővülni tudjon!

Támogasd a 444 szerkesztőségét!
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.

Nélkületek nincs 444

Csak a 444 és a sajtószabadság ügye mellett elkötelezett olvasók támogatása teszi lehetővé, hogy alaposan tudjunk foglalkozni a legfontosabb témákkal.