Ha már elege van a választásból: kismuflonok születtek a Budakeszi Vadasparkban

ÁLLAT
2018 április 09., 08:09
comments 42

Három kismuflon született a Budakeszi Vadasparkban - közölte a vadaspark. A muflonok násza október és december közé esik, az átlagosan 21 hetes vemhességet követően pedig március és május között érkeznek meg a kicsik.

Budakeszi Vadaspark/Zachán Viktor
photo_camera Budakeszi Vadaspark/Zachán Viktor

A muflonbárányok kicsit félénkek, de mosolygósak, és társaikhoz hasonlóan egységesen szürkés-halványbarna bundát viselnek.

Budakeszi Vadaspark/Zachán Viktor
photo_camera Budakeszi Vadaspark/Zachán Viktor

A muflonok elég életrevalóak, nagyon hamar lábra állnak, születésük után már 10-30 perccel szopnak, sőt 2-3 órával később már a nyájjal tartanak és csak táplálkozni keresik fel az anyajuhokat. Egyéves korukra a muflonbárányok megtízszerezik születési súlyukat.

Budakeszi Vadaspark/Zachán Viktor
photo_camera Budakeszi Vadaspark/Zachán Viktor

Amúgy szociális állatok, kifejezetten kedvelik a társaságot, ráadásul nagyon gondoskodó lénynek számítanak: az anyajuh nemcsak saját bárányát, de a csoporthoz tartozó összes kicsit sajátjaként védelmezi.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.