Ha már elege van a választásból: kismuflonok születtek a Budakeszi Vadasparkban

ÁLLAT
2018 április 09., 08:09
comments 42

Három kismuflon született a Budakeszi Vadasparkban - közölte a vadaspark. A muflonok násza október és december közé esik, az átlagosan 21 hetes vemhességet követően pedig március és május között érkeznek meg a kicsik.

photo_camera Budakeszi Vadaspark/Zachán Viktor

A muflonbárányok kicsit félénkek, de mosolygósak, és társaikhoz hasonlóan egységesen szürkés-halványbarna bundát viselnek.

photo_camera Budakeszi Vadaspark/Zachán Viktor

A muflonok elég életrevalóak, nagyon hamar lábra állnak, születésük után már 10-30 perccel szopnak, sőt 2-3 órával később már a nyájjal tartanak és csak táplálkozni keresik fel az anyajuhokat. Egyéves korukra a muflonbárányok megtízszerezik születési súlyukat.

photo_camera Budakeszi Vadaspark/Zachán Viktor

Amúgy szociális állatok, kifejezetten kedvelik a társaságot, ráadásul nagyon gondoskodó lénynek számítanak: az anyajuh nemcsak saját bárányát, de a csoporthoz tartozó összes kicsit sajátjaként védelmezi.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt