Iratokat foglalt le az FBI Trump ügyvédjének irodájában

Michael Flynn, Michael Cohen és Rick Perry, 2016 decemberében a Trump TowerbenFotó: Drew Angerer/AFP

Hétfőn FBI-nyomozók jelentek meg Donald Trump amerikai elnök egyik ügyvédje, Michael D. Cohen manhatttani irodájában és iratokat foglaltak le, méghozzá az elnök számára meglehetősen kellemetlen ügyekben. 

A New York Times úgy tudja, többek közt olyan dokumentumok is a hatósághoz kerültek, amik szerint az elnök pénzt utalt Stormy Daniels pornósztárnak, akivel évekkel korábban kapcsolatban volt. 

A nyomozók, ezt már Cohen ügyvédje erősítette meg, Robert Mueller ügyész ajánlása nyomán kértek házkutatási engedélyt a New York-i irodában. Mueller vezeti azt a bizottságot, amelynek feladata Trump és az orosz kormány közti kapcsolat feltárása. Cohen, írja a Times, teljeskörűen együttműködött a hatóságokkal, és minden iratot átnyújtott az FBI-nak. 

A házkutatásra ugyanakkor nem a Mueller-bizottság munkájával összefüggésben került sor, valószínűbb, hogy a bizottság olyan információra bukkant, ami viszont a nyomozóhatóságok hatásköréhez tartozik. 

Cohen maga beszélt arról nemrég, hogy 130 ezer dollárt utalt Stormy Daniels pornósztárnak, akinek viszonya volt az elnökkel. Az utalást bizonyító dokumentumon túl adópapírokat, emaileket, üzleti iratokat is lefoglalt a hatóság, és olyan feljegyzéseket is, amelyek az elnök és Daniels közti üzenetváltásokat tartalmaznak. (NYT)

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.