Iratokat foglalt le az FBI Trump ügyvédjének irodájában

külföld
2018 április 09., 18:44
comments 108
Michael Flynn, Michael Cohen és Rick Perry, 2016 decemberében a Trump Towerben
photo_camera Michael Flynn, Michael Cohen és Rick Perry, 2016 decemberében a Trump Towerben Fotó: Drew Angerer/AFP

Hétfőn FBI-nyomozók jelentek meg Donald Trump amerikai elnök egyik ügyvédje, Michael D. Cohen manhatttani irodájában és iratokat foglaltak le, méghozzá az elnök számára meglehetősen kellemetlen ügyekben. 

A New York Times úgy tudja, többek közt olyan dokumentumok is a hatósághoz kerültek, amik szerint az elnök pénzt utalt Stormy Daniels pornósztárnak, akivel évekkel korábban kapcsolatban volt. 

A nyomozók, ezt már Cohen ügyvédje erősítette meg, Robert Mueller ügyész ajánlása nyomán kértek házkutatási engedélyt a New York-i irodában. Mueller vezeti azt a bizottságot, amelynek feladata Trump és az orosz kormány közti kapcsolat feltárása. Cohen, írja a Times, teljeskörűen együttműködött a hatóságokkal, és minden iratot átnyújtott az FBI-nak. 

A házkutatásra ugyanakkor nem a Mueller-bizottság munkájával összefüggésben került sor, valószínűbb, hogy a bizottság olyan információra bukkant, ami viszont a nyomozóhatóságok hatásköréhez tartozik. 

Cohen maga beszélt arról nemrég, hogy 130 ezer dollárt utalt Stormy Daniels pornósztárnak, akinek viszonya volt az elnökkel. Az utalást bizonyító dokumentumon túl adópapírokat, emaileket, üzleti iratokat is lefoglalt a hatóság, és olyan feljegyzéseket is, amelyek az elnök és Daniels közti üzenetváltásokat tartalmaznak. (NYT)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.