Iratokat foglalt le az FBI Trump ügyvédjének irodájában

Michael Flynn, Michael Cohen és Rick Perry, 2016 decemberében a Trump TowerbenFotó: Drew Angerer/AFP

Hétfőn FBI-nyomozók jelentek meg Donald Trump amerikai elnök egyik ügyvédje, Michael D. Cohen manhatttani irodájában és iratokat foglaltak le, méghozzá az elnök számára meglehetősen kellemetlen ügyekben. 

A New York Times úgy tudja, többek közt olyan dokumentumok is a hatósághoz kerültek, amik szerint az elnök pénzt utalt Stormy Daniels pornósztárnak, akivel évekkel korábban kapcsolatban volt. 

A nyomozók, ezt már Cohen ügyvédje erősítette meg, Robert Mueller ügyész ajánlása nyomán kértek házkutatási engedélyt a New York-i irodában. Mueller vezeti azt a bizottságot, amelynek feladata Trump és az orosz kormány közti kapcsolat feltárása. Cohen, írja a Times, teljeskörűen együttműködött a hatóságokkal, és minden iratot átnyújtott az FBI-nak. 

A házkutatásra ugyanakkor nem a Mueller-bizottság munkájával összefüggésben került sor, valószínűbb, hogy a bizottság olyan információra bukkant, ami viszont a nyomozóhatóságok hatásköréhez tartozik. 

Cohen maga beszélt arról nemrég, hogy 130 ezer dollárt utalt Stormy Daniels pornósztárnak, akinek viszonya volt az elnökkel. Az utalást bizonyító dokumentumon túl adópapírokat, emaileket, üzleti iratokat is lefoglalt a hatóság, és olyan feljegyzéseket is, amelyek az elnök és Daniels közti üzenetváltásokat tartalmaznak. (NYT)

Ha csak 300 forinttal támogatna bennünket...

... mindenki, aki ezt az üzenetet látja, akkor néhány nap alatt összejönne a szerkesztőség éves költségvetése. A 444 hosszú távú, stabil működése rajtad múlik. Olyanokon, akik hajlandóak a saját pénzükből áldozni, hogy Magyarországról ne tűnjön el a független újságírás. Ha szeretnéd, hogy a 444 oknyomozásai, elemzései és videói továbbra is a lehető legtöbb emberhez eljussanak, akkor támogasd a szerkesztőséget, akár csak egy kávé árával is!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.