Merkel írásban gratulált Orbánnak

Orbán és Merkel a 2017 szeptemberi tallini EU-csúcsonFotó: JANEK SKARZYNSKI/AFP

A német szövetségi kormány szóvivője, Steffen Seibert hétfőn sajtótájékoztatón számolt be arról, hogy Angela Merkel német kancellárasszony írásban gratulált Orbán Viktornak a Fidesz vasárnapi választási győzelméhez. 

 Seibert kérdésre válaszolva beszélt arról, hogy Merkel a két ország szoros és gyümölcsöző kapcsolatban állnak egymással, reményei szerint ez a jövőben is így marad, és Magyarország megbízható partnerként számíthat Németország  az európai és a kétoldalú ügyek előmozdításában, de a szóvivő nem titkolta azt sem, hogy hiába tartoznak egy pártcsaládhoz, több kérdésben nyilvánvaló nézetkülönbség is van a felek között. 

Seibert kiemelte a migrációs politikát és az európai unió alapvető értékeit, mint konfliktusos témákat, nem volt viszont hajlandó kommentálni a magyar kormány sorosozó kampányát, arra hivatkozva, hogy a német kabinetnek nem szokása beleszólni más országok választásaiba, sem értékelni azok eredményeit.  

"Különböző alkalmakból foglalkoztunk kritikusan a miniszterelnök és pártja politikájának egyes aspektusaival, így a tudománypolitikával vagy éppen a nemkormányzati szervezetekkel szemben folytatott politikával, de a választási győzelem utáni napon a kancellár gratulációján kívül a német kormánynak nincs mondanivalója"

 - folytatta a szóvivő a sajtótájékoztatón az MTI tudósítása szerint. Seibert nem akart több kommentárt hozzáfűzni a vasárnapi eredményekhez, csak annyit mondott még, hogy „a minket egyesítő európai értékek kérdését természetesen soha nem lehet lezártnak tekinteni”.

November végén 476 újság, rádió, tévécsatorna és internetes oldal ajándékozta oda magát nemzetstratégiai közérdekből az új fideszes médiaalapítványnak, az eddiginél is jobban a kormány felé hajlítva a magyar nyilvánosságot.

A 444 nem közpénzből működik, és szerencsére senki sem tud bennünket a Fidesznek ajándékozni.

A hosszú távú, biztos működéshez viszont a te segítségedre is szükségünk van. Idén 50 millió forintot szeretnénk olvasóinktól összegyűjteni, 36 millió már összejött, ezt nagyon köszönjük!

Hogy elérjük a kitűzött célt, kérjük támogasd rendszeresen a 444-et!

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.