A Célpont szerint kisbuszokkal hordták Ukrajnából a Fidesz-szavazókat

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

A Hír TV oknyomozó műsora Tilki Attila kampányába épült be. A Célpont szerint Tiszaújlak korábbi polgármestere majdnem ezer szavazót szállított a Fidesznek az ukrán határnál.

Néhány nappal a választás előtt még átlagos volt a forgalom a tiszabecsi határátkelőn, a határőröket azonban már felkészítették a vasárnapi rohamra. A határőrök a Célpont stábjának azt mondták, ha kell, a kilépőoldalt is megnyitják az átkelők előtt, az pedig teljesen ki volt adva, hogy nagy forgalomra készülhetnek. A stáb szerint a határátkelőnek nagyobb forgalom volt az átlagosnál.

„Én beszéltem miniszterelnök-helyettes úrral, tudod, az én barátom, és én rendezek mindent” - egy Ukrajnában élő férfi azt mondta: a szavazás hajnalán reggel ötkor indul majd az ukrán fuvarokkal. Először a családját hozza át szavazni, majd onnan fordul a többiekkel. A felvételek szerint ötszáznál is több embert átvittek. 

Vasárnap a 444.hu is a környéken volt. Egy ukrán rendszámú autót láttunk, mely a határtól egyenesen a kölcsei szavazóhelyiséghez ment, majd ikszelés után el is indult visszafelé, Kispaládra pedig egy ukrán rendszámú autó érkezett két határon túli magyarral.  A kelet-magyarországi település nemrégiben azzal került a figyelem középpontjába, hogy kiderült, vannak olyan lakcímek a faluban, melyekbe akár 100 ukrán-magyar kettős állampolgár is be van jelentve, és bár a postások hatalmas csomagokban hordják a címekre hivatalos értesítőiket, magukat a lakókat szinte sosem látni. A helyiek elmondása szerint ez nem csak az ő falujukban probléma, hanem a környező településeken is. Csak Kispaládon 151%-kal növekedett meg 2010 és 2017 között a falu lakóinak száma, 536-ról 1347-re.


Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.