A Fideszben úgy számolnak, hogy három héten belül megalakul az új kormány

POLITIKA
2018 április 10., 05:24
comments 110

A Fidesz frakcióvezetője hétfő este az ATV-n arról beszélt, hogy az új országgyűlésnek 30 napon belül össze kel ülnie. Bár Gulyás Gergely szerint nem sürgető a kormányalakítás, mert nem egy teljesen új adminisztrációt kell felállítani, de úgy számol, hogy május közepén vagy végén jó eséllyel meg tud alakulni az új kormány.

Kedden már a Magyar Idők is arról írt, hogy három héten belül megalakulhat az új országgyűlés, május elején pedig leteheti az esküt a negyedik Orbán-kormány. Addig döntenek a személycserékről. A kormánylap szerint a képviselők az elsők között szavaznak Stop Soros-törvénycsomagról, illetve a jövő évi költségvetésről és adóügyi jogszabályokról is. Úgy néz ki, hogy a Fidesznek a civileket korlátozó Stop Soroshoz egyedül is meglesz a kétharmados többsége. És még a többi kétharmados tervüket is bepótolhatják.

A kormánylap megemlíti, hogy Hétfőn Rogán Antal, a Miniszterelnöki Kabinetiroda vezetője értekezleten köszönte meg a kampánystáb munkáját, egyben értékelték a választási mozgósításon szerzett tapasztalatokat hétfőn Rogán Antal egy értekezleten köszönte meg a kampánystáb munkáját, és értékelték a választási mozgósításon szerzett tapasztalatokat.

Azt a lap már nem részletezte, hogy miért a minisztériumból szervezték a választási mozgósítást.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.