A váci Fidesz elnöke szerint „hazug lejárató kampány” a videó, amin a barátaival ugrál, miközben zeng az „egyszerűen senkik vagytok, hej-hej”

képzavar
2018 április 10., 15:25
comments 294

Hétfőn írtunk arról, hogy Ferjancsics László a Vácért Lokálpatrióta Egyesületből a Facebookra felöltött egy videót, amin Pető Tibor váci fideszes alpolgármester, a Fidesz váci elnöke többek között a Bodonyi Bélával, a váci művelődési, oktatási és ifjúsági bizottság tagjával együtt összekapaszkodva ugrál, és – miközben többen bemutatnak a kamerának – azt a futballszurkolói rigmust üvöltik, hogy:

„Egyszerűen senkik vagytok, hej-hej!”

link Forrás

Ferjancsics azt írta, a videót a pufimellényes Bodonyi töltötte fel a Fidesz kétharmados győzelme utáni éjjel a profiljára, de azóta törölte. Írtunk Pető Tibornak, hogy megkérdezzük, mi volt a videó apropója, és kinek szólt, de nem válaszolt. A Facebook-oldalán viszont hamarosan reagált: nem bocsánatot kért, hanem azt írta, szerinte álhírgyártás folyik, az ellenzék „hazug lejárató kampányt” folytat.

link Forrás

Kifogásolja, hogy „engedély nélkül” és „személyiségi jogokat sértve” mutatták be a videót a közszolgákról. „Tegnap este nem üvöltöttem, és nem üzentem semmit a váci ellenzéknek!” – írja, vélhetően arra gondolva, hogy a videón ő csak mosolyogva ugrál, a többiek azok, akik bemutatnak, és üvöltenek. Az nem derült ki, hogy akkor kinek is szólt a videó, és hogy hogy lehet álhír, amikor a felvételen egyértelműen látható, hogy mi történik. A magyarázatot a kommentelők sem fogadták el tőle.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.