A választási eredmény miatt megrohanták a magyar érdeklődők a kivándorlási tanácsokat adó oldalt

Izzanak a megabitek, úgy felpörgött Zákonyi Bence Spanyolországban élő magyar exújságíró kivándorlási tanácsadó oldala, a Tucanoprod: a szájt összforgalma a magyar választások óta a négyszeresére nőtt, ezen belül a magyar érdeklődők száma a napi átlagos 50-ről hétfőn a jó 17-szeresére, vagyis 867-re ugrott.

(A Tucanoprod latin-amerikai országokba - Paraguay, Brazília, Panama - és máshová segíti elintézni a letelepedés formaságait.)

A jelenség nem egyedi. Hasonlóról számoltak be a 444-nek a Határátkelőnél. A  legnagyobb magyar kivándorlóoldal-család - amihez blog és weboldal is tartozik - kérdésünkre azt válaszolta, hogy

őszintén szólva elég komolyan megugrott az érdeklődés a téma iránt a hétvége óta.

A Határátkelő egyik legnépszerűbb aloldalán külföldi állásajánlatokat listáznak. Itt is érezhető volt a forgalom növekedése a választások hatására. Amikor rákérdeztem, hogy mennyivel nőtt az érdeklődés, azt válaszolták, hogy

Rendszeresen szoktunk készíteni ajánlót, amiben pár érdekes külföldi munkalehetőséget szedünk össze. Hétfőn reggelre kitettük simán csak a linket, ami az átlagos Facebook-elérésnek körülbelül a háromszorosát hozta.

Általában véve úgy tűnik, hogy hirtelen ismét előtérbe került a határátkelés témaköre, érdekes kérdés lesz, hogy ez egy hirtelen fellángolás csak, vagy egy folyamat kezdete

- írták végül a határátkelősök.

A Google Trends azt mutatja, hogy a választásokkor tényleg jól megugrott az érdeklődés a "kivándorlás" kulcsszó iránt, de ott azóta csillapodott a helyzet.

Azt, hogy milyen eltérő okokból dönthetnek magyarok a külföldre költözés mellett, pompásan illusztrálják a Tucanoprod alapítójának tapasztalatai. Zákonyi, aki saját magát "nemzetközi migrációs, adózási, banki, cégalapítási és outsourcing tanácsadó"-ként mutatja be, elmesélte, hogy a hozzá 2017-ben tanácsért forduló magyar ügyfelek nagyjából fele a tervezett migráció okai között a migránsveszélyt is megemlítette. 

További furcsaság, hogy ezen emberek jelentős része Brazíliába menne, ami az egész Föld egyik legnagyobb bevándorlóországa, tele feketékkel és arabokkal.

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.