A választási eredmény miatt megrohanták a magyar érdeklődők a kivándorlási tanácsokat adó oldalt

POLITIKA
2018 április 10., 20:08
comments 288

Izzanak a megabitek, úgy felpörgött Zákonyi Bence Spanyolországban élő magyar exújságíró kivándorlási tanácsadó oldala, a Tucanoprod: a szájt összforgalma a magyar választások óta a négyszeresére nőtt, ezen belül a magyar érdeklődők száma a napi átlagos 50-ről hétfőn a jó 17-szeresére, vagyis 867-re ugrott.

(A Tucanoprod latin-amerikai országokba - Paraguay, Brazília, Panama - és máshová segíti elintézni a letelepedés formaságait.)

A jelenség nem egyedi. Hasonlóról számoltak be a 444-nek a Határátkelőnél. A  legnagyobb magyar kivándorlóoldal-család - amihez blog és weboldal is tartozik - kérdésünkre azt válaszolta, hogy

őszintén szólva elég komolyan megugrott az érdeklődés a téma iránt a hétvége óta.

A Határátkelő egyik legnépszerűbb aloldalán külföldi állásajánlatokat listáznak. Itt is érezhető volt a forgalom növekedése a választások hatására. Amikor rákérdeztem, hogy mennyivel nőtt az érdeklődés, azt válaszolták, hogy

Rendszeresen szoktunk készíteni ajánlót, amiben pár érdekes külföldi munkalehetőséget szedünk össze. Hétfőn reggelre kitettük simán csak a linket, ami az átlagos Facebook-elérésnek körülbelül a háromszorosát hozta.

Általában véve úgy tűnik, hogy hirtelen ismét előtérbe került a határátkelés témaköre, érdekes kérdés lesz, hogy ez egy hirtelen fellángolás csak, vagy egy folyamat kezdete

- írták végül a határátkelősök.

A Google Trends azt mutatja, hogy a választásokkor tényleg jól megugrott az érdeklődés a "kivándorlás" kulcsszó iránt, de ott azóta csillapodott a helyzet.

Azt, hogy milyen eltérő okokból dönthetnek magyarok a külföldre költözés mellett, pompásan illusztrálják a Tucanoprod alapítójának tapasztalatai. Zákonyi, aki saját magát "nemzetközi migrációs, adózási, banki, cégalapítási és outsourcing tanácsadó"-ként mutatja be, elmesélte, hogy a hozzá 2017-ben tanácsért forduló magyar ügyfelek nagyjából fele a tervezett migráció okai között a migránsveszélyt is megemlítette. 

További furcsaság, hogy ezen emberek jelentős része Brazíliába menne, ami az egész Föld egyik legnagyobb bevándorlóországa, tele feketékkel és arabokkal.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.