Áttörték a ligetvédők a faátültetéseket eltakaró kordont

A ligetvédők és Moldován László LMP-s politikus elfoglalta az építési terület bejáratát.

Kedd délelőtt a ligetvédők egyik csoportja a Városligetben blokád alá vette az Ötvenhatosok tere mögötti építési területet, mert ott elkezdték nyesni a fák ágait, hogy előkészítsék az átültetéseket. A rendőrség már kiérkezett, de a helyszínről jelentkező Ács Dániel kollégánk szerint egyelőre nem intézkedtek. 

A kordon másik felén a ligetvédők másik csoportja áttörte a kordont, és bemásztak a területre, hogy megakadályozzák a fák átültetését. 

Miután bemásztak, ott dulakodni kezdtek a területet őrző Valton Security biztonsági embereivel. 


A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.