Jelenleg ez a japán úr a világ legidősebb embere

A 112 éves, japán Masazo Nonakát kedden hivatalosan is a világ legöregebb emberévé nyilvánították. Az úr családja véleménye szerint annak köszönheti, hogy ilyen hosszú az élete, hogy sok édességet eszik és szereti a forró fürdőket.

Nonaka 1905. július 25-én született, néhány hónappal azelőtt, hogy Albert Einstein publikálta relativitás-elméletét. Kedden otthonában kapta meg a rekordot bizonyító bizonyítványt. Nonaka családjával él, akik egy fürdőt vezetnek Hokkaidóban. 

„Csak kerekesszékben tud mozogni, de jó állapotban van” - mondta Yuko Nonaka, a férfi unokája. „Minden nap elolvassa az újságokat és gyakran fürdőzik” - tette hozzá.

A férfi rekordját eddig a spanyol Francisco Nunez Olivera tartotta a Guinness World Records szerint, februárban, 113 évesen hunyt el. 

Japánban híresen sokáig élnek az emberek, így már több lakosa is viselte a címet, köztük  Jiroemon Kimura, aki 2013 júniusában, 116 éves korában halt meg. A kormány tavalyi közlése szerint az országban úgy 68 ezer olyan ember él, aki több mint 100 éves.

(via)

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.