Beszámolt akciójáról a nő, aki József Attila-verset írt Orbán Viktor háza elé az aszfaltra

vers
2018 április 11., 17:26
comments 421

Csak nálunk 10 ezer lájknál jár az a reggeli hír, hogy valaki felírta a miniszterelnök Cinege utcai háza elé József Attila LEVEGŐT! című versét a költészet napjának reggelén. A Facebookon rábukkantam Nagy Petra Júlia posztjára, amiben leírja, mi történt. 

„A férfi - aki éjjeli biztonsági őrként munkaköri kötelességből rám hívta a rendőröket - elmesélte, hogy eredetileg tanítónak készült. Az egyik rendőrről megtudtam, hogy az apósa verseket ír, a másik pedig iskolás korában sokat szavalt” 

- olvasható a posztban.

Az egyik rendőrt meg is kínálta keksszel: „mert hát mi tagadás, a bennem bujkáló magyartanár ugrabugrál és tapsikol örömében, ha reggel fél hatkor egyenruhás fiatalok hajolnak össze egy József Attila kötet fölött, kideríteni belőle, hogy történt-e itt kérem szépen tényállás.” 

Azt is írja, hogy a rendőrök beleolvasták a rádiójukba a verssort, hogy „Óh, én nem így képzeltem el a rendet!”

Amikor megkérdeztem Nagy Petra Júliát, hogy amúgy mivel foglalkozik, azt válaszolta: „vadakat terelő juhász vagyok”.

Egy olvasónk délutáni képe alapján a verset elég gyorsan eltüntették:

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt