Beszámolt akciójáról a nő, aki József Attila-verset írt Orbán Viktor háza elé az aszfaltra

vers
2018 április 11., 17:26
comments 409

Csak nálunk 10 ezer lájknál jár az a reggeli hír, hogy valaki felírta a miniszterelnök Cinege utcai háza elé József Attila LEVEGŐT! című versét a költészet napjának reggelén. A Facebookon rábukkantam Nagy Petra Júlia posztjára, amiben leírja, mi történt. 

„A férfi - aki éjjeli biztonsági őrként munkaköri kötelességből rám hívta a rendőröket - elmesélte, hogy eredetileg tanítónak készült. Az egyik rendőrről megtudtam, hogy az apósa verseket ír, a másik pedig iskolás korában sokat szavalt” 

- olvasható a posztban.

Az egyik rendőrt meg is kínálta keksszel: „mert hát mi tagadás, a bennem bujkáló magyartanár ugrabugrál és tapsikol örömében, ha reggel fél hatkor egyenruhás fiatalok hajolnak össze egy József Attila kötet fölött, kideríteni belőle, hogy történt-e itt kérem szépen tényállás.” 

Azt is írja, hogy a rendőrök beleolvasták a rádiójukba a verssort, hogy „Óh, én nem így képzeltem el a rendet!”

link Forrás

Amikor megkérdeztem Nagy Petra Júliát, hogy amúgy mivel foglalkozik, azt válaszolta: „vadakat terelő juhász vagyok”.

Egy olvasónk délutáni képe alapján a verset elég gyorsan eltüntették:

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.