Beszámolt akciójáról a nő, aki József Attila-verset írt Orbán Viktor háza elé az aszfaltra

Csak nálunk 10 ezer lájknál jár az a reggeli hír, hogy valaki felírta a miniszterelnök Cinege utcai háza elé József Attila LEVEGŐT! című versét a költészet napjának reggelén. A Facebookon rábukkantam Nagy Petra Júlia posztjára, amiben leírja, mi történt. 

„A férfi - aki éjjeli biztonsági őrként munkaköri kötelességből rám hívta a rendőröket - elmesélte, hogy eredetileg tanítónak készült. Az egyik rendőrről megtudtam, hogy az apósa verseket ír, a másik pedig iskolás korában sokat szavalt” 

- olvasható a posztban.

Az egyik rendőrt meg is kínálta keksszel: „mert hát mi tagadás, a bennem bujkáló magyartanár ugrabugrál és tapsikol örömében, ha reggel fél hatkor egyenruhás fiatalok hajolnak össze egy József Attila kötet fölött, kideríteni belőle, hogy történt-e itt kérem szépen tényállás.” 

Azt is írja, hogy a rendőrök beleolvasták a rádiójukba a verssort, hogy „Óh, én nem így képzeltem el a rendet!”

Amikor megkérdeztem Nagy Petra Júliát, hogy amúgy mivel foglalkozik, azt válaszolta: „vadakat terelő juhász vagyok”.

Egy olvasónk délutáni képe alapján a verset elég gyorsan eltüntették:

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.