Legalább 100-an meghaltak, miután egy katonai gép a földbe csapódott Algériában

A főváros Algírtől nem messze, a Boufarik katonai reptérnél csapódott földbe egy repülőgép a földbe szerda reggel.

A helyi jelentések szerint, amiket a BBC idéz, legalább száz halottja van a tragédiának, de a szám elérheti akár a kétszázat is.

14 mentőautó segíti az életbenmaradottak kórházba szállítását. Az esetről terjedő képeken látszik, amint a becsapódott gép roncsai közül füst száll fel. 

 A hírek szerint az Ilyushin Il-76 típusú, orosz gép, amely egy észak-keleti tartományba tartott és többségében katonákat, hadseregben dolgozókat szállított, közvetlenül felszállás után zuhant le. (AlJazeera/ BBC)

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.