Zuckerbergnek elakadt a szava, amikor két egyszerű kérdéssel bemutatták neki, mi a baj a Facebookkal

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végéig. Köszönjük, hogy összedobjátok. Akkor nem tartozunk majd senkinek, csak köszönettel - nektek.

Mark Zuckerberget az amerikai szenátus igazságügyi és kereskedelmi bizottsága előtt hallgatják meg két napon keresztül. Az első nap legjellegzetesebb jelenetet pedig Dick Durbin szenátor hozta össze a cég vezetőjével, amikor két egyszerű kérdéssel megvilágította, mi a felhasználók baja a Facebook adatkezelési szokásaival.

A beszélgetés így zajlott:

- Zuckerberg úr, elmondaná nekünk, melyik hotelben szállt meg előző este?

- Ööö... nem.

- Elmondaná nekünk, kikkel váltott üzenetet ezen a héten?

- Szenátor úr, nem, azt hiszem nem szeretném ezt nyilvánosan megtenni.

- Pontosan erről van szó. A személyes adatokhoz való jogról, ennek határairól, és arról, mennyit adnak el ebből annak nevében, hogy „világszerte összekapcsolják az embereket”.

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végig
Eddig összegyűlt: 0,2 millió Forint

Egész évben sokan támogattátok a szerkesztőséget, a ti segítségetek nélkül a 444 nem tudna stabilan működni. Most év végéig még 12 millió forintot szeretnék összegyűjteni, ezt a pénzt az újság bővítésére fordítanánk, például abban is segítene, hogy januártól két új riporterrel kezdjük az évet. Segíts, hogy a 444 bővülni tudjon!

Támogasd a 444 szerkesztőségét!
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.