Chikán Attila: Fenyegető, hogy olyan akadémikusokat és civileket listáznak, akik nem is politizálnak

politika
2018 április 12., 19:04
comments 491

Chikán Attila, az első Orbán-kormány gazdasági minisztere volt Kálmán Olga vendége a Hír TV-n. Chikánt azért hívták be a műsorba, mert a Schmidt Mária kormánybiztos tulajdonában álló Figyelő csütörtöki számában „Soros-zsoldosokat” sorolt fel név szerint. Az egyik megnevezett pedig éppen Chikán volt, akiről a cikk azt írta, hogy a jelenlegi Orbán-kormány nagy kritikusa, azt azonban nem említették meg, hogy korábban miniszterként dolgozott Orbán Viktornak.

Chikán elcsukló hangon, a könnyeivel küszködve beszélt arról, hogy szerinte nagyon szomorú és fenyegető, hogy olyan akadémikusokat és civileket listáznak, akik nem is politizálnak. Szerinte erkölcsileg elfogadhatatlan, hogy a Fidesz ilyen áron próbálja megvalósítani politikai céljait.

„Összeállt egy ilyen hevenyészett és nagyon durva lista, amin nagyon tiszteletreméltó magyar emberek vannak, akik mögött nagyon komoly teljesítmény áll, szóval Kornai Jánossal egy listára kerülni nekem mindig nagy élmény lesz. Valójában nem számítottam rá, hogy rákerülök, annak ellenére, hogy tudom, miért kerültem rá, mert a CEU-nak az igazgatósági tagja vagyok és CEU nagyon erősen a hatalom támadásainak a középpontjában állt” – fogalmazott Chikán Attila.

Azt is elmondta, hogy szerinte az egész sorosozás erkölcsi alapja megkérdőjelezhető. Ő 30 éve került először kapcsolatba Soros Györggyel, azért, mert ő volt az egyik szervezője azoknak az ösztöndíjaknak, amelyekkel “a mai kormány jelentősen része is Nyugaton tanult”. (Hír TV)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.