Csak kampányfogás a kormány menekültellenes hisztériakeltése

POLITIKA
2018 április 12., 05:20

Bár a kormány már évek óta hangos és egyre durvább menekültellenes kampányt folytat, a hatóságok a jelek szerint ennél emberségesebben járnak el a hazánktól oltalmat váró menekülőkkel szemben. Legalábbis 2018 első két hónapjában lefolytatott 477 menekültügyi eljárás 40 százalékát pozitívan bírálták el, 11-en kaptak az állampolgárokat megilletőkkel azonos jogokkal járó menekült státust, 12-en befogadotti, 168-an oltalmazotti státust.

Viszonyításképp 2017 első két hónapjában még csak a benyújtott kérelmek 1,2 százalékában hoztak pozitív döntést. 2017-ben összesen 6220 menekültügyi eljárást zártak le, ezek húsz százalékában 1291 esetben hoztak pozitív döntést: 106-an kaptak menekült státust, 1110-en oltalmazottit, 75-en befogadottit. Menekültként ismertek el 30 iránit és 20 afgánt. (Via MFOR)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.