Nagy pénzt szakított az új teniszstadion építésén Tiborcz volt üzlettársa

politika
2018 április 12., 04:19
comments 102

200 millió forintos ajánlatával a West Hungaria Bau nyerte el a margitszigeti teniszstadion bontásának munkálatait a West Hungária Bau, aminek egyik leánycége feltűnően sok pénzért vásárolta ki Tiborcz István érdekeltségét a még az Európai Csaláselleni Hivatal figyelmét is magára vonó Eliosban, írja az Átlátszó. A WHB Befektetési Kft. közel hárommilliárd forintot fizetett annak idején Tiborcz érdekeltségéért, pedig a nyilvános mérlegadatok és az Elios által azóta elnyert tenderek értéke alapján ez indokolatlanul nagy összeg volt a várható megtérüléshez képest.

A WHB nem igazi versenyben nyerte el a megbízást, a Nemzeti Sportközpontok eleve hirdetmény nélküli tárgyalásos eljárásban választotta ki a kivitelezőt. A felhívásra négy ajánlat érkezett, de csak a WHB ajánlatát találták érvényesnek, így az ő kétszáz millió forintos ajánlatukat fogadták el az évek óta rohadó teniszstadion bontására.

Kétszáz millió forint rengeteg pénz egy ilyen munkára. Az Átlátszó pár, közelmúltban megvalósított projekttel vetette össze a WHB ajánlatát:

  • a gödöllői városháza ötszintes, 4400 négyzetméter alapterületű vasbeton épületét például 150 millióért;
  • a Petőfi Csaronokot 122 millióért;
  • a Vasas focistadionját pedig 100 millió forintért

bontották el az elmúlt hónapokban. Ezeknek az épületeknek közös jellemzője, hogy szemben a javarészt jó pénzért értékesíthető, könnyen elbontható acélszerkezetes lelátókból és pár, markolóval elbontható épületből álló teniszstadionnal, ezekben volt anyag.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.