Nagy pénzt szakított az új teniszstadion építésén Tiborcz volt üzlettársa

2018 április 12., csütörtök 4:19
110

200 millió forintos ajánlatával a West Hungaria Bau nyerte el a margitszigeti teniszstadion bontásának munkálatait a West Hungária Bau, aminek egyik leánycége feltűnően sok pénzért vásárolta ki Tiborcz István érdekeltségét a még az Európai Csaláselleni Hivatal figyelmét is magára vonó Eliosban, írja az Átlátszó. A WHB Befektetési Kft. közel hárommilliárd forintot fizetett annak idején Tiborcz érdekeltségéért, pedig a nyilvános mérlegadatok és az Elios által azóta elnyert tenderek értéke alapján ez indokolatlanul nagy összeg volt a várható megtérüléshez képest.

A WHB nem igazi versenyben nyerte el a megbízást, a Nemzeti Sportközpontok eleve hirdetmény nélküli tárgyalásos eljárásban választotta ki a kivitelezőt. A felhívásra négy ajánlat érkezett, de csak a WHB ajánlatát találták érvényesnek, így az ő kétszáz millió forintos ajánlatukat fogadták el az évek óta rohadó teniszstadion bontására.

Kétszáz millió forint rengeteg pénz egy ilyen munkára. Az Átlátszó pár, közelmúltban megvalósított projekttel vetette össze a WHB ajánlatát:

  • a gödöllői városháza ötszintes, 4400 négyzetméter alapterületű vasbeton épületét például 150 millióért;
  • a Petőfi Csaronokot 122 millióért;
  • a Vasas focistadionját pedig 100 millió forintért

bontották el az elmúlt hónapokban. Ezeknek az épületeknek közös jellemzője, hogy szemben a javarészt jó pénzért értékesíthető, könnyen elbontható acélszerkezetes lelátókból és pár, markolóval elbontható épületből álló teniszstadionnal, ezekben volt anyag.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt