A rengeteg gyalázkodó komment miatt törölte a több ezer megosztást kapó posztját a kivándorláson gondolkodó óvónő

oktatás
2018 április 13., 04:20

Engem nagyon meglepett, hogy egy olyan szövegben, ami az én gondolataimat írta le, meg az én érzéseimet, kihoztak a két nap alatt valami politikai-féle szöveget, és olyan dolgokért pocskondiáztak, aminek köze nem volt az íráshoz, nekem sem volt közöm, és egyszerűen nem értettem” - mondta Mészáros Luca a Hír Tv-n, majd hozzátette, hogy nagyon megijedt, mert az utolsó nap már arra ébredt, hogy feltörték a Facebook-fiókját. Ezért döntött úgy, hogy inkább törli a több ezer megosztást kapott posztot. Továbbra sem biztos abban, hogy az országban marad. Később mégis újra kitette a szöveget

Mészáros Luca
photo_camera Mészáros Luca Fotó: Hír TV

A 22 éves Mészáros Luca hétfőn írt arról a Facebookon, hogy bár nagyon szeretne óvónő lenni „minden nyűgével, és az államnak köszönhető szívatásával együtt”, de tudja, hogy az ezért kapott 120 ezer forintot szinte teljesen elmenne, ha Budapesten bérelne szobát. Pedig saját lakást is szeretne, de nemrég még a kávéfőzőt sem tudta megvenni, amit kinézett magának. Mivel úgy érzi, hogy ilyen körülmények között itthon nem tudja megtervezni a jövőjét, ő is elgondolkozott a kivándorláson. 

A Hír Tv műsorában elmondta, hogy a szöveg akkor fogalmazódott meg benne, amikor hétfő reggel meglátta a a választási eredményeket: „Egyszerűen adott egy olyan löketet, hogy akkor ez most tényleg így fog maradni.”

Kálmán Olga műsorában azt mondta, „én maradnék, mert szeretem ezt az országot, itt születtem, ezt a nyelvet beszélem, és mivel óvodapedagógus leszek, nekem ezen a nyelven kéne tanítanom a gyermekeket, akkor vagyok igazán hiteles, hogy ha a Tavaszi szelet éneklem, nem valami német dalt, de, ahogy a bejegyzésemben is leírtam, egyszerűen nem látom a jövőt”.