Elítélték a Backpage vezetőjét, mert kiderült, hogy gyermekprostituáltak hirdetéseit tette közzé

Elítéltél a Backpage nevű, titkos hirdetési oldal vezetőjét, közölte csütörtökön az amerikai igazságügyi minisztérium. Az oldalt, amit azzal vádolnak, hogy világszerte kiskorúak és rabszolgák szexuális szolgáltatásait árulta. Az oldalt április 6-án le is tiltották.

Jeff Sessions igazságügyi miniszter szerint a Backpage.com az egyik legnagyobb piac volt a jogellenes szexuális szolgáltatások számára, ahol a közvetítők rendszeresen kínálták kiskorúak és felnőttek szolgáltatásait.

Carl Ferrer, az oldalt üzemeltető cég vezetője elismerte a bűnösségét, ugyanakkor azt mondta, létre akart hozni egy olyan moderálási eljárást, ami eltávolította volna prostitúcióra utaló hirdetéseket. Ferrert Californiában és Texasban pénzmosás és emberkereskedelem miatt is elítélték.

Az amerikai kongresszus múlt hónapban fogadott el egy törvényt, ami alapján az emberkereskedelem áldozatai panaszt tehetnek azok az oldalak ellen, amelyek megjelentették a róluk szóló hirdetéseket. (AFP)

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.