Orbán azzal kezdi az új vicces videóját, hogy háromszor is megalázza a totálisan kikészült Patyi Andrást

Kényelmetlen érzés felnőtt embert úgy megalázva látni, ahogyan az Patyi Andrással, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem rektorával, a Közigazgatás-tudományi Kar Közjogi Intézetének vezetőjével, a Nemzeti Választási Bizottság elnökével történik Orbán Viktor most kiposztolt fb-videójának első másodperceiben.

Maga a videó egy két perc hosszú vicces egyveleg, könnyed válogatás a választási kampány videóra felvett és utólag humorosnak talált színfalak mögötti epizódjaiból.

Az összeállítás - minden bevezetés nélkül - egy olyan jelenetsorral kezdődik, amiben - feltehetőleg a Közszolgálati Egyetem új kampuszának avatásán - Orbán miniszterelnök, a rektori díszbe öltözött Patyi, Tarlós István főpolgármester és Fürjes Balázs, a nagy kormányzati építkezések felelőse tartanak bejárást. 

Orbán egyszer csak azt mondja, viccelődő-évődő hanghordozással:

„Olvasom az újságban, hogy Patyi megbírságol. Én ezt látom.”

(A miniszterelnök arra utalt, hogy a Patyi vezette Nemzeti Választási Bizottság a kampány közben megbírságolta Orbánt 350 ezer forintra, amiért olyan választási videót tett közzé, amiben óvodásokkal kampányolt. A videót el is kellett távolítani erről a Facebook-oldalról, ahol ezt a mostani összeállítást is publikálták.)

Fotó: Orbán Viktor/Facebook

Patyi válaszából az derül ki, hogy a Főnök tréfálkozós hanghordozása egyáltalán nem tévesztette meg, ugyanis kicsit sem mulatva, hanem ijedt hangon, halkan motyogva válaszolja azt, hogy

„Nagyon sajnálom, miniszterelnök úr.”

De ennyi nem volt elég! 

A következő snitten ugyanis a félrehúzódva beszélgető Tarlós-Patyi-Orbán trió látható, amint Orbán a képen nem látható Rogán Antalhoz fordulva éppen azt mondja, hogy

„Tóni, rosszul tudjuk, hogy Patyi bírságolt meg engem a választási bizottságban? Nem így van?”

Szegény szerencsétlen Patyi ezt olyan savanyú arccal hallgatja, mint a fideszes gazda, akinek Semjén Zsolt éppen lelőtte a fejőstehenét, majd - a díszláncát idegesen babrálva - csak arra a szellemes visszavágásra képes, hogy

„Éééén?”

Pedig a kérdő-tagadó hangsúly itt nem igazán indokolt: tény és való, hogy a Fideszhez egyébként mindig lojális Patyi személyesen is megszavazta Orbán 350 ezres büntetését az egyébként teljesen nyilvánvaló törvénysértés miatt.

Ha azt hitted, ennyi elég volt az észhez térítő pofonokból, akkor nem ismered a NER-t!

A videó harmadik snittjében a vicces férfitársaság ugyanis egy városnéző kisvasút-szerű járműben ülve hajt körbe ugyanazon a kampuszon. Egy fákra installált, kalandparkszerű akadálypálya mellett gurulva valaki - talán Fürjes Balázs - azt mondja a háttérből, hogy

„Én végig is csináltam, nem is egyszer.”

"Tényleg?" - kérdez vissza Orbán, mire szegény Patyi azt hiszi, hogy eljött az ő pillanata, és benyögi - sajnos már eleve eléggé áldozathangon - hogy

„Én félek ott fönn egyébként egy szál dróton lógni.”

Mire a NER legviccesebb miniszterelnöke rávágja, hogy

„Nem is neked csinálták, bírság-bajnok.”

Amin Fürjes Balázs ekkorát nevet:

Ja, Patyi csendőrhumor útján végrehajtott megalázáshoz annyit, hogy az NVB elnöke a kampányban végig óriási szolgálatokat tett a Fidesznek, a legnagyobbat azzal, hogy a bizottság kvázi törvényerőre emelt törvényértelmezése miatt az ellenzéki pártok nem léptethették vissza szabadabban a jelöltjeiket. De ez sem volt elég, mert egyszer, egyetlenegy aprócseprő ügyben a szakmai lelkiismeretére hallgatott, így kijárt neki a nyilvános büntetés, egyenesen a Főnök szájából.

Így legyen valaki a NER lojális oszlopa!

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.