Alkotmánybírósághoz fordul a Momentum a választás szavazatlevonós szabálya miatt

POLITIKA
2018 április 14., 07:53
comments 245

Aggályos a győztesnek kedvező, a kis pártokat pedig büntető "levonós szabály", ezért Alkotmánybírósághoz fordult a Momentum Mozgalom, írja a 24.hu. A párt emlékeztetett, hogy múlt vasárnap is több szavazókörben történt szavazatlevonás, miután a helyi választási bizottság hibája miatt az urnában több volt a szavazólap, mint ahányan szavaztak.

"A Fidesz nemcsak az egyéni választókerületek határait, a választási fordulók számát, hanem a szavazatszámlálás módja is úgy változtatta meg, hogy az a legerősebb pártnak kedvezzen. Ez a módszer a kis pártokat és a rájuk érkezett szavazatokat drasztikusan érinti, bünteti őket, gátja az igazságos választásnak,"

mondta Fekete-Győr András pártelnök.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.