Alkotmánybírósághoz fordul a Momentum a választás szavazatlevonós szabálya miatt

Új fejezet kezdődik a 444 életében.
Érdekel

Aggályos a győztesnek kedvező, a kis pártokat pedig büntető "levonós szabály", ezért Alkotmánybírósághoz fordult a Momentum Mozgalom, írja a 24.hu. A párt emlékeztetett, hogy múlt vasárnap is több szavazókörben történt szavazatlevonás, miután a helyi választási bizottság hibája miatt az urnában több volt a szavazólap, mint ahányan szavaztak. 

"A Fidesz nemcsak az egyéni választókerületek határait, a választási fordulók számát, hanem a szavazatszámlálás módja is úgy változtatta meg, hogy az a legerősebb pártnak kedvezzen. Ez a módszer a kis pártokat és a rájuk érkezett szavazatokat drasztikusan érinti, bünteti őket, gátja az igazságos választásnak,"

mondta Fekete-Győr András pártelnök. 

Olvastátok, láttátok, hogy milyen világ lett itt. A járvány miatt fogynak a reklámok, a kormány miatt fogynak az újságok. Ebben a helyzetben a mi jövőnk is bizonytalanabbá vált, mint az elmúlt 7 évben bármikor. Ha folytatni akarjuk, akkor új fejezetet kell nyitnunk a 444 történetében.

Mi kitartóan mutatjuk, hogy milyen világ van. A szűkülő magyar nyilvánosság miatt most még fontosabb, hogy maradjon Magyarországon megbízható hírforrás. Olyan újságírók, akik megírják az igazat. Ehhez viszont - a ti segítségetekkel - változnunk kell.

Lépj a Körön belülre, regisztrálj, és járulj hozzá az újság működéséhez, cserébe még jobb, erősebb, nagyobb 444-et kapsz!

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.