Megkezdték az átjelentkezéssel leadott szavazatok átadását

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

A Nemzeti Választási Irodában szombat reggel óta adják át a külképviseleteken leadott és átjelentkezéssel szavazók szavazatait az egyéni választókerületi választási irodáknak, közölte az MTI. A tervek szerint délelőtt minden választókerületi iroda megkapja a hozzá tartozó, de máshol leadott szavazólapokat. 

Fotó: botost/444.hu

Az átjelentkezéssel leadott voksok hétfőn, a külképviseleteken beikszelt lapok pedig szerdán érkeztek az NVI-be, ahol a 106 egyéni választókerület szerint csoportosították. Az egyéni választókerületek szombaton kapják meg a hozzájuk tartozó lapokat, hogy bekeverjék a múlt vasárnap leadott szavazatok közé. Ezután a kijelölt szavazatszámláló bizottságok ezt követően összeszámlálják a voksokat és megállapítják a parlamenti választás szavazóköri eredményét. Amint valamennyi szavazókör eredménymegállapító jegyzőkönyve rendelkezésre áll, az országgyűlési egyéni választókerületi választási bizottságok megállapítják a voksolás egyéni választókerületi, nem jogerős eredményét, hogy ki nyerte a mandátumot a választókerületben.

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.