Mától csak elektronikusan lehet pályázni a közbeszerzéseken

Új fejezet kezdődik a 444 életében.
Érdekel

A január 1-re tervezett bevezetéshez képest késéssel, de az uniós, 2018. október 13-i határidőt így is jóval megelőzve vasárnaptól már csak és kizárólag az Elektronikus Közbeszerzési Rendszerben (EKR) lehet közbeszerzési eljárásokat lebonyolítani, ezzel mától megszűnt a közbeszerzések papír alapú ügyintézése.

A rendszert január 1-től már használhatják a közbeszerzésben érintettek, de a kötelező bevezetését mára halasztották, hogy az érintett piaci szereplők megismerhessék a rendszert, hogy könnyebb legyen az átállás a hagyományosról az elektronikus ügyintézésre.

Csányi István, a Miniszterelnökség közbeszerzések felügyeletéért felelős helyettes államtitkára szerint az új rendszer erősítheti az ajánlattevők közötti versenyt, mert ezen keresztül a világ bármely részéről lehet ajánlatot tenni. Az EKR rendszere a pályázatok kitöltését lépésről lépésre segíti, így Csányi reményei szerint kevesebb hibás pályázat lesz.

A kormány 2021-ig 6,35 milliárd forintot hagyott jóvá a rendszer fejlesztésére. (Via MTI)

Olvastátok, láttátok, hogy milyen világ lett itt. A járvány miatt fogynak a reklámok, a kormány miatt fogynak az újságok. Ebben a helyzetben a mi jövőnk is bizonytalanabbá vált, mint az elmúlt 7 évben bármikor. Ha folytatni akarjuk, akkor új fejezetet kell nyitnunk a 444 történetében.

Mi kitartóan mutatjuk, hogy milyen világ van. A szűkülő magyar nyilvánosság miatt most még fontosabb, hogy maradjon Magyarországon megbízható hírforrás. Olyan újságírók, akik megírják az igazat. Ehhez viszont - a ti segítségetekkel - változnunk kell.

Lépj a Körön belülre, regisztrálj, és járulj hozzá az újság működéséhez, cserébe még jobb, erősebb, nagyobb 444-et kapsz!

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.