A Jobbik új választást követel Miskolcon, ahol csak 127 szavazattal kapott ki a jelöltje

választás
2018 április 16., 13:19
comments 257

Csak szombaton derült ki a miskolci egyéni képviselőválasztás eredménye: az ország legszorosabb választókerületében (Borsod 1) a fideszes Csöbör Katalin csak 127 szavazattal győzte le a jobbikos Jakab Pétert.

photo_camera Fotó: Jobbik/Youtube

A Jobbik most közleményt adott ki, amiben az egész választókerületben új választást követelnek:

„A Jobbik országszerte vizsgál minden jogi lehetőséget, hogy felderítse a választásokon felmerült jogsértéseket. Ennek részeként kiderült, hogy Miskolcon, a Borsod 1-es választókerületben az Országos Egyéni Választókerületi Bizottság a törvényi határidőn túl, április 15-én állapította meg a szavazás végeredményét, mely szerint a Fidesz jelöltje 127 szavazattal nyert a jobbikos Jakab Péter előtt. Mindez azt jelenti, hogy Borsod 1-es választókerületben nem sikerült a szavazást a törvényeknek megfelelően lebonyolítani, ezért a mai napon a Jobbik kezdeményezte a Nemzeti Választási Bizottságnál a választás megismétlését.”

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.