Polt Péter nem elégedett az ítélettel, a Kúria elé vinné a kémpert

A Magyar Idők úgy értesült, hogy felülvizsgálati kérelmet nyújtott be a Fővárosi Fellebbviteli Főügyészség a Gyurcsány-kormány titkosszolgálati vezetőinek ügyé­ben, mert álláspontjuk szerint megkérdőjelezhető a tavaly szeptemberben hozott jogerős ítélet. A kérelmet a Polt Péter vezette Legfőbb Ügyészség képviseli a Kúria előtt, ami akár új eljárásra is kötelezheti a Fővárosi Ítélőtáblát.

Tavaly szeptember született ítélet jogerősen felmentette a Nemzetbiztonsági Hivatal egykori főigazgatóját, Galambos Lajost, utódját, Laborc Sándort, a Gyurcsány-kormány titokminiszterét, Szilvásy Györgyöt és P. László cégvezetőt a kémkedés és bűnpártolás vádja alól. 

Az ügy lényege az volt, hogy Galambos Lajos 2007-ben bolgár szakértőket hívott a Nemzetbiztonsági Hivatalba, hogy hazugságvizsgálattal szűrje ki az állomány megbízhatatlan tagjait. A P. László cége által közvetített bolgárok valójában viszont oroszok voltak, akik egyes hírek szerint a polgári elhárítás szerverére is rákapcsolódhattak, így akár államtitkokhoz is hozzájuthattak. Galambosnak állítólag szóltak, hogy a bolgárok nem bolgárok, hanem oroszok, de ő nem foglalkozott a jelzéssel. 

Laborc Sándort és Szilvásyt azzal vádolták, hogy bár tudtak elődeik hibájáról, nem tettek feljelenést.