Polt Péter nem elégedett az ítélettel, a Kúria elé vinné a kémpert

A Magyar Idők úgy értesült, hogy felülvizsgálati kérelmet nyújtott be a Fővárosi Fellebbviteli Főügyészség a Gyurcsány-kormány titkosszolgálati vezetőinek ügyé­ben, mert álláspontjuk szerint megkérdőjelezhető a tavaly szeptemberben hozott jogerős ítélet. A kérelmet a Polt Péter vezette Legfőbb Ügyészség képviseli a Kúria előtt, ami akár új eljárásra is kötelezheti a Fővárosi Ítélőtáblát.

Tavaly szeptember született ítélet jogerősen felmentette a Nemzetbiztonsági Hivatal egykori főigazgatóját, Galambos Lajost, utódját, Laborc Sándort, a Gyurcsány-kormány titokminiszterét, Szilvásy Györgyöt és P. László cégvezetőt a kémkedés és bűnpártolás vádja alól. 

Az ügy lényege az volt, hogy Galambos Lajos 2007-ben bolgár szakértőket hívott a Nemzetbiztonsági Hivatalba, hogy hazugságvizsgálattal szűrje ki az állomány megbízhatatlan tagjait. A P. László cége által közvetített bolgárok valójában viszont oroszok voltak, akik egyes hírek szerint a polgári elhárítás szerverére is rákapcsolódhattak, így akár államtitkokhoz is hozzájuthattak. Galambosnak állítólag szóltak, hogy a bolgárok nem bolgárok, hanem oroszok, de ő nem foglalkozott a jelzéssel. 

Laborc Sándort és Szilvásyt azzal vádolták, hogy bár tudtak elődeik hibájáról, nem tettek feljelenést. 

November végén 476 újság, rádió, tévécsatorna és internetes oldal ajándékozta oda magát nemzetstratégiai közérdekből az új fideszes médiaalapítványnak, az eddiginél is jobban a kormány felé hajlítva a magyar nyilvánosságot.

A 444 nem közpénzből működik, és szerencsére senki sem tud bennünket a Fidesznek ajándékozni.

A hosszú távú, biztos működéshez viszont a te segítségedre is szükségünk van. Idén 50 millió forintot szeretnénk olvasóinktól összegyűjteni, 36 millió már összejött, ezt nagyon köszönjük!

Hogy elérjük a kitűzött célt, kérjük támogasd rendszeresen a 444-et!

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.