Polt Péter nem elégedett az ítélettel, a Kúria elé vinné a kémpert

A Magyar Idők úgy értesült, hogy felülvizsgálati kérelmet nyújtott be a Fővárosi Fellebbviteli Főügyészség a Gyurcsány-kormány titkosszolgálati vezetőinek ügyé­ben, mert álláspontjuk szerint megkérdőjelezhető a tavaly szeptemberben hozott jogerős ítélet. A kérelmet a Polt Péter vezette Legfőbb Ügyészség képviseli a Kúria előtt, ami akár új eljárásra is kötelezheti a Fővárosi Ítélőtáblát.

Tavaly szeptember született ítélet jogerősen felmentette a Nemzetbiztonsági Hivatal egykori főigazgatóját, Galambos Lajost, utódját, Laborc Sándort, a Gyurcsány-kormány titokminiszterét, Szilvásy Györgyöt és P. László cégvezetőt a kémkedés és bűnpártolás vádja alól. 

Az ügy lényege az volt, hogy Galambos Lajos 2007-ben bolgár szakértőket hívott a Nemzetbiztonsági Hivatalba, hogy hazugságvizsgálattal szűrje ki az állomány megbízhatatlan tagjait. A P. László cége által közvetített bolgárok valójában viszont oroszok voltak, akik egyes hírek szerint a polgári elhárítás szerverére is rákapcsolódhattak, így akár államtitkokhoz is hozzájuthattak. Galambosnak állítólag szóltak, hogy a bolgárok nem bolgárok, hanem oroszok, de ő nem foglalkozott a jelzéssel. 

Laborc Sándort és Szilvásyt azzal vádolták, hogy bár tudtak elődeik hibájáról, nem tettek feljelenést. 

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.