Száz településen maradhat el a lomtalanítás

gazdaság
2018 április 16., 09:05
comments 166

A Világgazdasággal közölte a Zöld Híd B. I. G. G. Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója, Gyenes Szilárd hogy

annyira leromlott a cég gyűjtőautóinak az állapota, hogy a társaság kénytelen ideiglenesen felfüggeszteni az általa ellátott településeken a lomtalanítást.

Az érintett 99 település önkormányzatát értesítették. A cégvezető szerint a saját autói k átlagosan 11 évesek, az állapotuk leromlott, elhasználódásukat pedig gyorsította, hogy minden évben április 1-jétől november 31-ig sokszor napi 14-16 üzemórát dolgoztak, két műszakban.

Az autók felújítása nehézkes: csak kevés műhely vállalja, azok is hosszú határidőre. A cégvezető szerint azt kellett mérlegelniük, hogy a lomtalanítás miatt megterhelt és lerobbant autók miatt veszélybe kerül a normál szemétszállítás.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.