Tökéletes sztori a tatabányai bulibáróról, aki részegen betört egy szórakozóhelyre, mert azt hitte, ottmaradt a kabátja, majd ki akarta rabolni a kasszát, de belealudt

bűnügy
2018 április 16., 15:59
comments 94

A hónap - ha nem az év - betörését sikerült összehoznia egy tatabányai férfinak. Kezdődött az egész azzal, hogy még márciusban beadta önéletrajzát egy tatabányai szórakozóhelyre, majd úgy döntött, hogy még aznap este el is megy ugyanoda italozni a barátaival.

A férfi záráskor távozott, de eléggé felönthettek a garatra,

mert csak útközben vette észre, hogy nincs rajta a kabátja.

Ezért éjfél után visszament érte. A szórakozóhely persze már zárva volt, de hősünk nem esett kétségbe, hanem felmászott a három méter magas teraszra.

Ez nem esett nehezére, mert egészen véletlenül épp a magas épületek megmászása a hobbija.

Berúgta az erkélyajtót, behatolt, de sehogy sem találta a kabátját. Ezért feldühödött és rongálni kezdte a berendezést. Tönkretette

  • a tévét,
  • a pénztárgépet,
  • a kávéautomatát,
  • egy biztonsági kamerát,
  • betörte a bejárati ajtót

és kifújt egy poroltót.

Így összesen 358 673 forint kár keletkezett.

Ezután az összetört pénztárgépből, illetve a pulton hagyott váltópénzből elvett összesen 227 380 forint készpénzt.

Majd megivott egy energiaitalt, egy sört, és elaludt a pult mögött, a takarítónő talált rá reggel.

A férfi reflexei azonban gyorsan kapcsoltak, és rögtön elmenekült a helyszínről, igaz, menekülés közben a kasszából lopott pénzből 17 000 forintot gyűrötten hátrahagyott.

A Tatabányai Járásbíróság április 13-án 1 év börtönbüntetésre – 3 évre felfüggesztve – ítélte lopás és rongálás bűntette miatt. Emellett pedig 15 napon belül ki kell fizetnie a szórakozóhely tulajdonosának 569 153 forint kártérítést. (Tatabányai Törvényszék)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.