13 éves lányoknak küldött szexuális tartalmú üzeneteket a tanár

Budapesti XIV. és XVI. Kerületi Ügyészség közleménye szerint egy 47 éves tanár két 13 éves tanítványának küldött szexuális tartalmú üzeneteket, amelyekkel a kiskorúak érzelmi, erkölcsi fejlődését veszélyeztette. A férfi a vádbeli időszakban egy budapesti általános iskola történelem tanára volt.

A vádirat szerint a férfi 2016 februárja és 2017 májusa között az egyik kiskorú tanítványának

rendszeresen, legalább 100 alkalommal küldött szexuális tartalmú és közvetlenül vagy átvitt értelemben szexuális cselekményekre utaló üzeneteket. 

Ezáltal a vádlott az általa is felismerten önértékelésében és magabiztosságában fokozottan kiszolgáltatott kiskorú érzelmi és erkölcsi fejlődését veszélyeztette. 

A vádlott 2017 májusában egy másik, akkor szintén még csak 13 éves diákjának is hasonló, szexuális tartalmú üzeneteket küldött, visszaélve a kiskorú lány ragaszkodásával, jóhiszemű bizalmával, és ezáltal érzelmi és erkölcsi fejlődését veszélyeztette. 

Az ügyészség a férfival szemben kiskorú veszélyeztetésének bűntette miatt nyújtott be vádiratot, amelyben indítványozta, hogy a bíróság a vádlottat végrehajtandó szabadságvesztésre ítélje, valamint tiltsa el a tanári, illetve minden olyan más foglalkozástól, amely kiskorúak nevelésével, felügyeletével, gondozásával kapcsolatos.

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.