Az ápolóhiány miatt plusz ágyakat tesznek a szobákba a győri kórházban

Akkora a nővérhiány a győri Petz-kórházban, hogy a biztonságos ellátás érdekében a beteg komfortjából kell visszavenni, írja a Kisalföld.hu. A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy átköltöztetik a betegeket azokba a szárnyakba ahol a szükséges ápolói létszámot biztosítani tudják. A lap szerint az érsebészeten négyágyas kórtermeket kellett visszaállítani hatágyassá, a neurológián kétágyasokból lettek háromágyas szobák. 

Bár az intézményben nincs kevesebb ápoló, mint 5-10 éve, a feladatok átalakultak. Csak a sürgősségi részleg önmagában 60 feletti szakdolgozót igényelne. Dr. Tamás László János főigazgató szerint havonta két-három fiatal nővér mond fel a Petzben. A főigazgató-helyettese, dr. Skaliczky Zoltán szerint "körülbelül 50 százalék azoknak a nővéreknek az aránya, akik tapasztaltak, vagyis legalább tíz éve szakápolóként dolgoznak. A többiek folyamatosan cserélődnek. A régiek maradnak, de 

sokan közel vannak a nyugdíjhoz, 40 év munkaviszony után aki teheti, él a nyugdíj lehetőségével."

Hozzáteszik: azonnal fel tudnának venni 50-60 nővért.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.