Izraeli motorosok okoztak riadalmat Székelyudvarhelyen

külföld
2018 április 17., 09:11
comments 242

Több erdélyi híroldal is arról ír, migránsoknak néztek izraeli motorosokat Székelyudvarhelyen. A helyi rendőrség szerint azonban nem a 14 fős csoport kinézete, hanem viselkedésük keltett félelmet a helyi lakosokban.

2018. április 16.-án több lakossági bejelentés is érkezett a Székelyudvarhelyi Helyi Rendőrséghez, miszerint migránsokat véltek látni - írja az uh.ro. A lap szerint a helyi rendőrség a nemzeti rendőrséggel közösen azonosította a városban feltűnt személyeket, akik, mint kiderült, motoros túrázók, és turistaként, szervezett kikapcsolódásra érkeztek Székelyudvarhelyre még pénteken.

A 444.hu megkeresésére a  Székelyudvarhelyi Helyi Rendőrség igazgatója, László Szabolcs elmondta, őket egy 8 fős csoport miatt riasztották, akik bőröndjüket húzták maguk után, vásárolgattak, és állítólag nyugtalanítóan viselkedtek. Hangsúlyozta, nem a turisták kinézete, bőrszíne, hanem viselkedésük miatt aggódtak a helybéliek. 

Az összesen 14 fős külföldi csoportot végül beazonosították és igazoltatták. Mint kiderül, hivatalos okmányok akkor éppen nem voltak náluk, de végül sikerült tisztázni, hogy egy motoros túravezetővel érkeztek a településre, és hamarosan el is hagyják azt. László Szabolcs megerősítette, hogy a turisták izraeli állampolgárok voltak, és érvényes belépési engedéllyel rendelkeztek az országba. 

photo_camera Fotó: Székelyudvarhelyi Helyi Rendőrség

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.