1,5 milliárddal drágább lesz az Országgyűlés új irodaháza

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végéig. Köszönjük, hogy összedobjátok. Akkor nem tartozunk majd senkinek, csak köszönettel - nektek.

A tervezettnél később, 2019 januárjára készül el az Országgyűlés új irodaháza - írja a Népszava. Az Országgyűlés Hivatala közölte, hogy a volt MTESZ-székház helyén épülő új irodaház a korábban tervezettnél bő 1,5 milliárd forinttal drágábban, 10 milliárd 670 millió forintért készül el. 

Az építést a Orbán Viktor barátjának, Garancsi Istvánnak az egyik cége, a Market Zrt. végzi. Ugyanez a cég bontotta le az egykori MTESZ-székházat is, több mint 700 millió forintért.

A háttérben a volt MTESZ-székházFotó: MTI/Máthé Zoltán

 Az új épület az első szabadon választott Országgyűlés elnökének emléket állítva Szabad György nevét viseli majd. Homlokzatát a Hültl Dezső által 1928-ban készített terv alapján építik meg, belül viszont 21. századi lesz. 

Az irodaházat föld alatti folyosó köti majd össze az Országházzal, ennek megépítését biztonsági és munkaszervezési okokkal indokolják.Az épületbe az Országgyűlés Hivatalának jelenleg a Parlamentben dolgozó munkatársai költöznek, a képviselők és a parlamenti frakciók maradnak a mostani, Fehér Házként ismert irodaházban.

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végig
Eddig összegyűlt: 8,5 millió Forint

Egész évben sokan támogattátok a szerkesztőséget, a ti segítségetek nélkül a 444 nem tudna stabilan működni. Most év végéig még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni, ezt a pénzt az újság bővítésére fordítanánk, például abban is segítene, hogy januártól két új riporterrel kezdjük az évet. Segíts, hogy a 444 bővülni tudjon!

Támogasd a 444 szerkesztőségét!
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.

Nélkületek nincs 444

Csak a 444 és a sajtószabadság ügye mellett elkötelezett olvasók támogatása teszi lehetővé, hogy alaposan tudjunk foglalkozni a legfontosabb témákkal.