1,5 milliárddal drágább lesz az Országgyűlés új irodaháza

politika
2018 április 18., 02:38
comments 91

A tervezettnél később, 2019 januárjára készül el az Országgyűlés új irodaháza - írja a Népszava. Az Országgyűlés Hivatala közölte, hogy a volt MTESZ-székház helyén épülő új irodaház a korábban tervezettnél bő 1,5 milliárd forinttal drágábban, 10 milliárd 670 millió forintért készül el. 

Az építést a Orbán Viktor barátjának, Garancsi Istvánnak az egyik cége, a Market Zrt. végzi. Ugyanez a cég bontotta le az egykori MTESZ-székházat is, több mint 700 millió forintért.

A háttérben
photo_camera A háttérben a volt MTESZ-székház Fotó: MTI/Máthé Zoltán

 Az új épület az első szabadon választott Országgyűlés elnökének emléket állítva Szabad György nevét viseli majd. Homlokzatát a Hültl Dezső által 1928-ban készített terv alapján építik meg, belül viszont 21. századi lesz. 

Az irodaházat föld alatti folyosó köti majd össze az Országházzal, ennek megépítését biztonsági és munkaszervezési okokkal indokolják.Az épületbe az Országgyűlés Hivatalának jelenleg a Parlamentben dolgozó munkatársai költöznek, a képviselők és a parlamenti frakciók maradnak a mostani, Fehér Házként ismert irodaházban.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.