Egy nagyon dühös borz miatt kellett lezárni egy skót kastély alagútrendszerét

ÁLLAT
2018 április 18., 15:46

Még múlt hét végén történt, hogy számos történelmi vihart átélt skót vár egy részét le kellett zárni a látogatók elől, méghozzá egy nagyon dühös borz miatt. Április 13-án a Skócia nevezetességeit összefogó Historic Scotland számolt be róla, hogy Craignethan várának alagútrendszere bizony zárva lesz, mert felbukkant a mérges állat:

link Forrás

Az örökségvédelmi szervezet arról is posztolt, hogy megpróbálják kicsalni a borzot, többek között macskaeledelt bevetve. Arról viszont nem írtak semmit, hogy min húzta fel magát a borz. Az állat állítólag nagy felfordulást csinált, mindenfelé lyukakat ásott az 1530-ban épített kastély alagútrendszerében.  

Kedden pedig érkezett a jó hír, sikerült kicsalni az állatot még a hétvégén, igaz, az alagút zárva marad még a héten, mert helyreállítási munkákra van szükség a borzlátogatás után:

link Forrás

Az örökségvédelmi szervezet ezentúl tanácsot is adott, ha más kastélytulajdonos is hasonlóan járna: macskaeledel helyett mogyoró és banán a jó borzcsalogató:

link Forrás

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.