Egy nagyon dühös borz miatt kellett lezárni egy skót kastély alagútrendszerét

Még múlt hét végén történt, hogy számos történelmi vihart átélt skót vár egy részét le kellett zárni a látogatók elől, méghozzá egy nagyon dühös borz miatt. Április 13-án a Skócia nevezetességeit összefogó Historic Scotland számolt be róla, hogy Craignethan várának alagútrendszere bizony zárva lesz, mert felbukkant a mérges állat:

Az örökségvédelmi szervezet arról is posztolt, hogy megpróbálják kicsalni a borzot, többek között macskaeledelt bevetve. Arról viszont nem írtak semmit, hogy min húzta fel magát a borz. Az állat állítólag nagy felfordulást csinált, mindenfelé lyukakat ásott az 1530-ban épített kastély alagútrendszerében.  

Kedden pedig érkezett a jó hír, sikerült kicsalni az állatot még a hétvégén, igaz, az alagút zárva marad még a héten, mert helyreállítási munkákra van szükség a borzlátogatás után:

Az örökségvédelmi szervezet ezentúl tanácsot is adott, ha más kastélytulajdonos is hasonlóan járna: macskaeledel helyett mogyoró és banán a jó borzcsalogató:

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.