Fegyházba kell mennie a nógrádi férfinak, aki hónapokon keresztül zaklatott egy buszvezető nőt

bűnügy
2018 április 18., 09:34
comments 85

A vádlott rendszeresen utazott a nógrádi megyeszékhely és az egyik kistelepülés közötti helyközi autóbuszjáraton, amit egy nő vezetett. A  gépkocsivezető 2017 tavaszától néhányszor már szóvá tette, hogy a vádlott utazásra alkalmatlan állapotát, volt, ezért felszállni sem engedte, ami miatt a vádlott egyre dühösebb lett rá.

2017. június 5-én a vádlott ismét részegen akart utazni a Salgótarjánból induló járaton, ráadásul nagy testű harci kutyáját is magával akarta vinni. De a busz vezetője nem engedte felszállni, mivel részegnek látta, ráadásul a vele lévő állaton nem volt sem póráz, sem szájkosár. 

A vádlott ekkor dühében szidalmazni kezdte, és megöléssel fenyegette a gépkocsivezető nőt, aki csak a segítségére siető kollégái közbelépésével tudott lemenekülni a járműről. A bántalmazásától való félelemben kialakult sokkos állapota miatt a nő a műszakot sem tudta folytatni, egy másik sofőrnek kellett elszállítania az utasokat. 

2017. augusztus 16-án az egyik délutáni járaton az utasok felszállításának megkezdésére ismét megjelent a vádlott, majd ordítva újra szidalmazni kezdte a nőt, és gyilkossággal fenyegette. A sofőr úgy tudott csak elindulni a járattal, hogy a vádlott a nő védelmére kelő biztonsági őrrel folytatta a konfliktust.

A vádlott azonban nem akart felhagyni a buszsofőr zaklatásával és fenyegetésével, ezért megvárta azt a késő esti járatot, amit a nő vezetett. A gépkocsivezető két ismerősét kérte meg, hogy kísérjék el, a pályaudvaron pedig a biztonsági őr segítségét kérte. A vádlott a buszt annak indulási helyén várta, és amint meglátta a járműhöz közeledő gépkocsivezetőt, szidalmazni kezdte, veréssel fenyegette. Közben felugrott a már kinyitott járműre, ahonnan a biztonsági őr húzta le. 

A Salgótarjáni Járási és Nyomozó Ügyészség a férfi ellen folytatólagosan elkövetett közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette miatt emelt vádat, és mint többszörös visszaesőre fegyházbüntetés kiszabását és a közügyektől eltiltását kezdeményezte azzal, hogy a vádlott a szabadságvesztésből feltételes szabadságra sem bocsátható. (Ügyészség)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.