Lebukott a vietnami családi vállalkozás: használt góliátelemekből gyártották a fincsi kávét

Fotó: Police Vietnam

Dak Nong tartomány történ az eset: megjelentek a minőségellenőrök és rendőrök egy családi vállalkozás kávégyárában, és miután elszörnyedtek, lefoglaltak minden eszközt és alapanyagot, amivel és amiből „kávét” gyártott a család, akit a helyiek nyomtak fel, mert gyanús volt nekik, hogy valami nem stimmel a kávéval. 

A legsúlyosabb zsákmány a már kész kávék mellett az a 35 kilónyi fekete por és 10 kilónyi fekete lé volt, amit használt góliátelemekből nyertek ki a „kávéhoz”

Az elkövető Nguyen Thi Loan megosztotta a receptet is a hatóságokkal: vegyél selejtes kávébabot nagykerből olcsón, keverd be sziklaporral, vagy amit csak találsz, majd a végén góliátelemből származó fekete porral fesd meg, hogy ki ne derüljön a turpisság. 

Fotó: Police Vietnam

Loan nem titkolta, hogy vagy 3 tonna kávét adott el év eleje óta, amikor megnyitott a bazár. Összesen 12 tonna szennyezett kávét (vagy mit) találtak a gyárban. 

A trükk amúgy nem csak undi, de veszélyes is, mivel a háztartási elemek részét képező mangán-dioxid súlyosan mérgező lehet az emberre nézve, nem beszélve az abban található egyéb nehézfémekről. (Tuoi Tre News)

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.