Lebukott a vietnami családi vállalkozás: használt góliátelemekből gyártották a fincsi kávét

külföld
2018 április 18., 13:14
comments 209

photo_camera Fotó: Police Vietnam

Dak Nong tartomány történ az eset: megjelentek a minőségellenőrök és rendőrök egy családi vállalkozás kávégyárában, és miután elszörnyedtek, lefoglaltak minden eszközt és alapanyagot, amivel és amiből „kávét” gyártott a család, akit a helyiek nyomtak fel, mert gyanús volt nekik, hogy valami nem stimmel a kávéval. 

A legsúlyosabb zsákmány a már kész kávék mellett az a 35 kilónyi fekete por és 10 kilónyi fekete lé volt, amit használt góliátelemekből nyertek ki a „kávéhoz”

Az elkövető Nguyen Thi Loan megosztotta a receptet is a hatóságokkal: vegyél selejtes kávébabot nagykerből olcsón, keverd be sziklaporral, vagy amit csak találsz, majd a végén góliátelemből származó fekete porral fesd meg, hogy ki ne derüljön a turpisság. 

photo_camera Fotó: Police Vietnam

Loan nem titkolta, hogy vagy 3 tonna kávét adott el év eleje óta, amikor megnyitott a bazár. Összesen 12 tonna szennyezett kávét (vagy mit) találtak a gyárban. 

A trükk amúgy nem csak undi, de veszélyes is, mivel a háztartási elemek részét képező mangán-dioxid súlyosan mérgező lehet az emberre nézve, nem beszélve az abban található egyéb nehézfémekről. (Tuoi Tre News)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.