Legalább attól nem kell félni, hogy az 1,5 milliárdból épített zalaegerszegi lelátót hamar amortizálják a nézők

sport
2018 április 18., 14:28
comments 89

A zalaegerszegi stadioncsodával tavaly részletesen is foglalkoztunk, mivel alighanem magyar rekorderről van szó: a 2017 áprilisában átadott stadionban ugyanis akkori számításaink szerint 16,7 szék jutott egyetlen nézőre. 

A ZTE jelenleg az NB2-ben játszik, 29 forduló után kiesőhelyen állnak, úgyhogy ha elmarad a nagy hajrá, jövőre könnyen a harmadosztályban folytathatják. Ott majd komoly látványosság lehet a 11 ezres stadionjuk, igaz, ha esetleg kiesnének, nézőszámcsökkenéstől már nagyon nem kell félniük, jelenleg is alig jár ki bárki a meccsekre.

A felújítási munkálatok még az első Orbán-kormány alatt, 2002-ben kezdődtek, de hosszúra nyúltak, az utolsó kör csak tavaly áprilisban fejeződött be, ekkor az északi lelátót építették meg, ehhez a kormány 1,5 milliárd forintot adott két évvel ezelőtt. Most az Index közölt egy videót arról, amin látni, hogy mennyire megbecsülheti a klub a szép új lelátót, hiszen nézőket sem engednek rá: 

A csapat nézőszáma évek óta csökken, míg 2015/2016-os szezonban átlagban 1794-en jártak ki a meccsekre, tavaly már csak 1069-en, a stadion átadása óta pedig már csak 872 ember szerepel a hivatalos statisztikákban. A felvételen pedig a legutóbbi, Budaörs elleni bajnokiról látható egy részlet, ezen a meccsen elvben 418 ember volt kinn. 

A stadionfelújítás második ütemét amúgy a ZÁÉV-Pharos 95' konzorcium végezte el. A cég az utóbbi években több stadionépítésben is részt vett, és ők adtak Felcsútra egy Puskás-szobrot is. A cég tulajdonosa az a Végh Gábor, aki a ZTE csapatának többségi tulajdonosa is egyben. 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt