Ez lehet a magyar rekord: az áprilisban átadott zalaegerszegi stadionban 16,7 szék jut egy nézőre

futball
2017 május 09., 08:36
comments 218

Nagyon sokáig készült, de elkészült a Zalaegerszeg stadionja. Az utolsó simításokra 1,1 milliárd forintot adott a kormány. Az áprilisi átadásról írtunk, már akkor sejthető volt, hogy a másodosztályú csapat 11 200 férőhelyes ZTE Arénája csúcstartó lesz. 

Nincs még ennyire kihasználatlan stadion Magyarországon. 

Az átadás óta így alakult a nézőszám: 

ZTE-Soroksár 2-2, 685 néző

ZTE-Puskás Akadémia 0-1, 710 néző

Zalaegerszeg-Soproni VSE 0-1, 672 néző

Zalaegerszeg-SZEOL SC 1-0, 611 néző

Az elmúlt négy meccs átlagnézőszáma 669,5. Mármint hivatalosan.

Ez azt jelenti, hogy egy nézőre 16,7 szék jut, ami elég kényelmesnek mondható. 

A klubot működötető Pharos '95 egyébként számos stadion építésében vett részt az elmúlt időszakban. A ZTE most 10. az NB II-ben. Tavaly ilyenkor a feljutásért harcoltak, akkor 1634 volt az áprilisi-május eleji átlagnézőszám. Ami ugyan két és félszerese a mostaninak, de az utolsó lelátó befejezésével bőven ráértek volna még. De legalább most kész van. 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.