Átadták Zalaegerszegen az új stadiont, csökkent a nézőszám

futball
2017 április 10., 05:23

Új stadionja van Zalaegerszegnek is. A jelenleg másodosztályú ZTE stadionjának felújítási munkálatai jó régen, még 2002-ben kezdőtek. Most lett teljesen kész, az utolsó ütemre 1,2 milliárd forintot adott a kormány. 

A teljesen megújult ZTE Aréna négy fedett lelátóján 11 200 szék van. Volt már egy ünnepség, a Sturm Graz és a Dunaszerdahely részvételével minitornán adták át az arénát máricus 25-én. Erről egyértelműen ez a kép adja vissza az ünnep méltóságát.

link Forrás

De bajnokin most vasárnap volt az északi, a családoknak szánt lelátóval végleg elkészült stadion premierje. 

A 11 ezres stadionban nem kevesebb, mint 685 néző foglalt helyet, hogy megnézze a Soroksár elleni meccset. 

Az átadás előtt idén három bajnokit játszott a ZTE otthon: 

Február 26., ZTE-Nyíregyháza 3-1, 1228 néző. 

Március 12., ZTE-Szeged 2011 0-0, 1057 néző

Március 19. ZTE-Balmazújváros 4-1, 824 néző. 

Vagyis a februárihoz képest majdnem a fele lett a nézőszám az átadás után. 

A következő, vasárnapi meccsen sem várhatóak tömegek, ugyanis a Puskás elleni meccs éppen egybeesik a férfi kosármeccsel, ahol a ZTE a szombathelyi Falcót fogadja. Ott többen lesznek, mint a focin. A ZTE megpróbálta korábbra hozni az NB II-es meccset, megkereste az ellenfelet, a Puskás Akadémiát, de a Felcsút szakmai stábja nem ment bele, hogy este hat helyett délután háromkor játszanak. 

Pedig a ZTE igazán számíthatott volna a felcsútiak jóindulatára. A klubot működötető Pharos '95 részt vett a felcsúti akadémia és a stadion építésében is (ahogyan azóta számos stadionprojektben is), a tulajdonos, Végh Gábor ajándéka volt a Puskás-szobor is az akadémiának, amit Orbán Viktor avatott. 

link Forrás

Sőt, a Pharos 95 a mai napig ott van a Puskás Akadémia támogatói között. 

Az Átlátszó arról írt korábban, hogy a Pharos ’95-nek a dunavarsányi székhelye mellett van egy telephelye is Felcsúton,  a Fő út 0311/5. alatt. Erre a címre van bejegyezve  a Mészáros és Mészáros Kft. is, illetve a cégadatok szerint ez Mészáros Lőrinc állandó lakcíme.

Mindez kevés ahhoz, hogy három órával korábban legyen a meccs vasárnap, esetleg akár 700 nézővel. 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.