Meghalt Willow, II. Erzsébet királynő corgija

2018 április 18., szerda 14:16
53

Willow közel 15 éves volt, halála után a második világháború vége óta először fordul elő, hogy a brit királynőnek nincs corgija. A kutya rákos volt, fájdalmai miatt elaltatták. 

A kutya 14. leszármazottja volt Susannak, annak a corginak, akit Erzsébet még hercegnőként kapott ajándékba 18 születésnapjára, 1944-ben. A királynőnek az elmúlt évtizedekben több mint harminc kutyája volt ebből a családból. 2015-ben derült ki, hogy a királynő többet nem tenyészti tovább a corgikat, mert nem akart kutyákat hátra hagyni halála után. 

Erzsébet királynőnek jelenleg is van két kutyája, Vulcan és Candy, keverékek, vagy ahogy az angol sajtó hívja őket, dorgi-k, mivel Margaret hercegnő tacskója és az egyik corgi nászából születtek. 2016-ban a két kutya együtt szerepelt Willow-val a Vanity Fair címlapján, azt a képet Annie Leibovitz készítette a királynő 90. születésnapjára. 

Willow többek között szerepelt a 2012-es londoni olimpia megnyitójára készített filmben is, itt Daniel Craig partnere volt egy James Bond-jelenet erejéig, ekkor még vele volt a királyi két udvar azóta elhunyt két corgija, Monty és Holly is. (Guardian)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt