MSZP-Párbeszéd frakciószövetség lesz a parlamentben

politika
2018 április 18., 09:52
comments 188

Tóth Bertalan, az MSZP-Párbeszéd frakciószövetség vezetõje és Karácsony Gergely, a Párbeszéd társelnöke az MSZP-Párbeszéd megválasztott országgyûlési képviselõiének tanácskozása után a Képviselõi Irodaházban 2018. április 18-án
photo_camera Tóth Bertalan, az MSZP-Párbeszéd frakciószövetség vezetõje és Karácsony Gergely, a Párbeszéd társelnöke az MSZP-Párbeszéd megválasztott országgyûlési képviselõiének tanácskozása után a Képviselõi Irodaházban 2018. április 18-án Fotó: Szigetváry Zsolt/MTI/MTVA

Sajtótájékoztatón jelentette be Karácsony Gergely, volt párbeszédes miniszterelnök-jelölt, Tóth Bertalan korábbi MSZP-frakcióvezető és Bősz Anett, a Liberálisok parlamentbe jutott képviselője, hogy a következő ciklusban az MSZP és a Párbeszéd frakciószövetségként működik majd a parlamentben.

A tájékoztató előtt, idézi az MTI Karácsonyt, az MSZP-Párbeszéd megválasztott országgyűlési képviselőinek tanácskozása zajlott., és megállapodtak a szövetség jogi és technikai részleteiben. A frakciót Tóth Bertalan vezeti majd. 

„A politikai szándék egyértelmű: amit a kampányban közösen képviselt a változás szövetsége, azt az Országgyűlésben is közösen kívánja képviselni” - hangzott el Karácsonytól. 

Tóth szerint „a parlamenti munkában képviselni fogják azokat a választókat, akik az MSZP-Párbeszédre szavaztak, illetve azt a 2,5 millió embert is, akik változást akarnak”. 

A volt és leendő frakcióvezető nagyon harcias formában beszélt a sajtótájékoztatón: „nyilvánosságra fognak hozni minden, a «maffiaállammal» kapcsolatos információt, és élnek majd képviselői jogaikkal, ha bárki védelemre szorul.”

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.