Rogán Antal: „Nem felejthetjük el, hogy a népirtások listákkal kezdődtek”

POLITIKA
2018 április 18., 12:02
comments 132

„Nem fogadhatjuk el, hogy Magyarország bármely polgárát csak azért, mert más felekezethez tartozik, vagy más nemzetiségből származik, más értékeket részesít előnyben, méltóságában megsértsék, önbecsülésétől megfosszák, szabadságát elvegyék, listával fenyegetőzve megbélyegezzék”

- jelentette ki a szenvedélyesen szónokoló Rogán Antal. Beszédében emlékeztetett rá, hogy „a múlt században emberek millióit, köztük ártatlan gyermekek százezreit kínozták meg és gyilkolták meg faji alapon, vallási vagy etnikai alapon”, és

„Nem felejthetjük el, hogy ezek a népirtások minden esetben listákkal kezdődtek.”

photo_camera Fotó: botost/444.hu

Senki ne ijedjen meg: az idézett beszédet Rogán Antal nem most mondta, amikor Schmidt Mária és Ungár Péter lapjában, „A spekuláns emberei” című cikkben listázták a „Soros-zsoldosokat”. 

Hanem 2012-ben, amikor a jobbikos Gyöngyösi Márton listázni akarta a zsidó származású politikusokat, és emiatt Rogán frakcióvezető együtt tüntetett Bajnaival és Mesterházyval.

A teljes terjedelmében itt olvasható beszéd figyelmeztet:

„Éberen kell figyelnünk arra, ha valahol a primitív tudatlanság vagy az aljas szándék bujtogatására gyűlölet lángol fel.”

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.