Akár már jövőre betilthatják a műanyag szívószálakat Nagy-Britanniában

Új fejezet kezdődik a 444 életében.
Érdekel

Akár már jövőre betilthatják Nagy-Britanniában a műanyag szívószállakat, koktélkeverőket és fülpiszkálókat, elsőként a világ országai közt. Theresa May szerdai bejelentése alapján ez csak az első lépés a nagy tervben, melynek végeredményeként 2042-re teljes egészében felszámolnák a műanyaghulladék termelését. Nagy-Britanniában az ún. mikrogyöngyöket és a műanyag bevásárlószatyrokat már betiltották.

May reményei szerint kezdeményezésüket a brit nemzetközösség mind az 53 országa megfontolja majd. Leghamarabb a jövő heti nemzetközösségi találkozón lesz lehetőségük csatlakozni a kezdeményezéshez.

Nagy-Britannia 87,2 millió dollárt szán új módszerek kidolgozására a műanyaghulladék felszámolására. A szívószáltilalom logikus első lépésnek tűnik, csak Nagy-Britanniában évi 8,6 milliárd ilyen egyszer használt szívószálat dobnak el. (Via Buzzfeed)

Olvastátok, láttátok, hogy milyen világ lett itt. A járvány miatt fogynak a reklámok, a kormány miatt fogynak az újságok. Ebben a helyzetben a mi jövőnk is bizonytalanabbá vált, mint az elmúlt 7 évben bármikor. Ha folytatni akarjuk, akkor új fejezetet kell nyitnunk a 444 történetében.

Mi kitartóan mutatjuk, hogy milyen világ van. A szűkülő magyar nyilvánosság miatt most még fontosabb, hogy maradjon Magyarországon megbízható hírforrás. Olyan újságírók, akik megírják az igazat. Ehhez viszont - a ti segítségetekkel - változnunk kell.

Lépj a Körön belülre, regisztrálj, és járulj hozzá az újság működéséhez, cserébe még jobb, erősebb, nagyobb 444-et kapsz!

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.