Elon Musk három pontja az őrületesen unalmas, időrabló értekezletek ellen

Feliratkozás a Járvány hírlevélre

Minden hétköznap elküldjük, amit a járványról tudni érdemes. Iratkozz fel, és vigyázzunk egymásra!

"Ha Elon Musk könyvet írna az üzleti illemről, az elég vékony, de annál szórakoztatóbb kötet lenne" - írja a Quartz az excentrikus milliárdos legutóbbi céges körlevele alapján. A Tesla és a Space X alapítója ebben az időrabló értekezletek elleni hatékony módszerekről értekezik. A téma különösen fontos lehet most neki, mert júniusra meg szeretné duplázni a termelést a Tesla Model 3 típusát gyártó üzemeiben.

Ehhez jól jönne, ha a munkatársai időrabló értekezletek helyett ténylegesen dolgoznának. Na, de hogyan lehet elszabadulni az időt rabló értekezletekről? Musk nem óvatoskodik:

legfontosabb tanácsa, hogy nyugodtan álljunk fel, és hagyjuk ott az értekezleteket.

"Ha már nyilvánvaló, hogy nem tudsz semmit érdemben hozzátenni, állj fel, és menj ki, vagy tedd le a telefont. Nem az az udvariatlan, ha mindenkit otthagysz, hanem az, ha maradásra bírod őket, de csak az idejüket pazarlod" - írta.

Musk szerint a folyamatos értekezletezés a cégek halála. Tusk szerint kerülni kell a nagy értekezleteket, hacsak nem száz százalékig biztos, hogy azok minden résztvevő számára hasznosak. Ebben az esetben is érdemes rövidre fogni ezeket.

Musk szerint a gyakori értekezleteknek sincs értelmük, csak és kizárólag akkor, ha sürgősen megoldandó problémáról szólnak. Amint a probléma megoldódik, el lehet felejteni az értekezleteket, írta. (Via Quartz)

444 MAKRO a Kör tagjainak

A 2018‑as választások titkos tárgyalásainak története.

Megnézem
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.