Elon Musk három pontja az őrületesen unalmas, időrabló értekezletek ellen

2018 április 19., csütörtök 4:58
118

"Ha Elon Musk könyvet írna az üzleti illemről, az elég vékony, de annál szórakoztatóbb kötet lenne" - írja a Quartz az excentrikus milliárdos legutóbbi céges körlevele alapján. A Tesla és a Space X alapítója ebben az időrabló értekezletek elleni hatékony módszerekről értekezik. A téma különösen fontos lehet most neki, mert júniusra meg szeretné duplázni a termelést a Tesla Model 3 típusát gyártó üzemeiben.

Ehhez jól jönne, ha a munkatársai időrabló értekezletek helyett ténylegesen dolgoznának. Na, de hogyan lehet elszabadulni az időt rabló értekezletekről? Musk nem óvatoskodik:

legfontosabb tanácsa, hogy nyugodtan álljunk fel, és hagyjuk ott az értekezleteket.

"Ha már nyilvánvaló, hogy nem tudsz semmit érdemben hozzátenni, állj fel, és menj ki, vagy tedd le a telefont. Nem az az udvariatlan, ha mindenkit otthagysz, hanem az, ha maradásra bírod őket, de csak az idejüket pazarlod" - írta.

Musk szerint a folyamatos értekezletezés a cégek halála. Tusk szerint kerülni kell a nagy értekezleteket, hacsak nem száz százalékig biztos, hogy azok minden résztvevő számára hasznosak. Ebben az esetben is érdemes rövidre fogni ezeket.

Musk szerint a gyakori értekezleteknek sincs értelmük, csak és kizárólag akkor, ha sürgősen megoldandó problémáról szólnak. Amint a probléma megoldódik, el lehet felejteni az értekezleteket, írta. (Via Quartz)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt