Megsemmisítette Budaházyék ítéletét a Fővárosi Ítélőtábla

bűnügy
2018 április 19., 08:30

Hatályon kívül helyezte az első fokú ítéletet és új eljárás lefolytatására utasított Budaházy György és társai ügyében a Fővárosi ítélőtábla. Budaházyt és az általa létrehozott Magyarok Nyilai nevű csoport tagjai terrorcselekménnyel és más bűncselekményekkel vádolják.

A vád szerint a Magyarok Nyilai terrorszervezet, amely 2007-2009 között terrorcselekményekkel próbálta megváltoztatni az akkori kormány politikáját és félelmet kelteni a lakosság egyes csoportjaiban.

A Fővárosi Törvényszék 2016-ban Budaházyt terrorcselekmény, testi sértés és kényszerítés miatt 13 év fegyházra ítélte. A 17 vádlott közül 15-öt terrorcselekmény miatt 5-13 év letöltendő szabadságvesztéssel sújtott. Ezt az ítéletet helyezte most hatályon kívül az ítélőtábla. (Via MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.