Övvel támadt két kipás férfira egy arab Berlinben

külföld
2018 április 19., 02:15
comments 121

Nyomozást indított a berlini rendőrség egy incidens miatt, aminek a kipát elszenvedői filmre is vették, ahogy a belvárosi Prenzlauer Berg egyik utcáján hétfőn "yahudi", vagyis "zsidó" felkiáltással rájuk ront egy övével csapkodó férfi.

A megtámadottak egyike, egy 21 éves, Adam nevű izraeli férfi követni kezdte a menekülő támadót, de amikor megdobták üveggel, feladta a hajszát.

"Meg vagyok döbbenve, hogy ilyesmi történt velem. Sokkolódtam" - mondta az izraeli Kan tévécsatornának. Elbeszélése szerint hárman kezdték verbálisan zaklatni őket, és akkor dühödtek be igazán, amikor megkérték őket, hogy hagyják ezt abba. "Az egyikük rám rontott. Én egyből éreztem, hogy ezt le kell filmezzem, mert nem gondoltam, hogy el tudjuk kapni a rendőrség kiérkezése előtt" - mondta.

Csavar a történetben, hogy Adam, mint azt a Deutsche Wellének nyilatkozta, nem is zsidó, Izraelben egy arab családban nevelkedett. (Via BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.