1700 diák úgy énekelt, ahogy az államtitkár vezényelt

A keszthelyi Helikon fesztiválon annak idején én is szerepeltem mint keszthelyi diák, és azt hiszem, soha nem láttam annyira élettel telinek a várost, mint amikor ellepte többszáz diák.

De hát persze miért pont ez maradna ki a permanans kampányból? Az MTI szépen körbefotózta, ahogy Hoppál Péter kultúráért felelős államtitkár a tehetségkutató fesztivál kórusversenyének zárásaként a részt vevő középiskolásokból összeállt közel 1700 tagú kart vezényli a keszthelyi Balatoni Múzeum parkjában.

Fotó: Varga György/MTI/MTVA
Fotó: Varga György/MTI/MTVA
Fotó: Varga György/MTI/MTVA

A kórus - ahogy amúgy minden évben - Berzsenyi A magyarokhoz című versének Kodály-féle megzenésítését adta elő. Úgy kezdődik, hogy Forr a világ bús tengere, ó magyar!

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.