A Demokrata Párt beperli Oroszországot, Trump vejét és a WikiLeakset

A Demokrata Párt pert indított Donald Trump kampánycsapatának vezetői, Oroszország és a WikiLeaks ellen, mert azok szerintük konspiráltak Hillary Clinton ellen és Trump győzelme érdekében. Az egyik manhatteni bíróságon benyújtott kereset gyanúsítottként nevezi meg ifjabb Donald Trumpot, Roger Stone tanácsadót és a Fehér Ház egyik legbefolyásosabb figuráját, az elnök vejét, Jared Kushnert is.

Az orosz beavatkozás, illetve az orosz kormány és a Trump-kampány közti összejátszás ügyében már folyik egy nyomozás Robert Mueller különleges ügyész vezetésével. Ennek az újabb pernek a Reuters szerint az lehet az értelme, hogy fontos iratok bemutatására kényszerítheti a vádlottakat.

A demokrata párt keresete szerint Oroszország támadást indított az amerikai demokrácia ellen, és ennek része volt a demokrata párt szervereinek feltörése és a bizalmas belső levelezés kiszivárogtatása. Az amerikai titkosszolgálatok vizsgálata arra jutott, hogy ezt az orosz kormány szolgálatában álló hackerek követték el, és ők adták át az anyagokat a WikiLeaksnek, ahol azok sorozatban jelentek meg, és mindig pont akkor, amikor az Trumpnak a legjobban jött. (Reuters, AP)

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.