A klímaváltozás okait tagadó laikust választott a NASA élére az amerikai szenátus

Jim BridenstineFotó: Sue Ogrocki/AP

Az űrkutatáshoz ugyan lövése sincs, és vehemensen tagadja, hogy a klímaváltozást minden erről szóló bizonyíték ellenére az ember okozná, viszont nagyon lelkes támogatója volt Donald Trump elnökválasztási kampányának, így mostantól Jim Bridenstine republikánus politikus vezetheti a NASA-t. Az Amerikai Űrkutatási Hivatalt eddig kizárólag tudósok igazgatták.

Az amerikai szenátus 50:49-es szavazataránnyal választotta meg Bridenstine-t, vagyis kinevezését kizárólag a republikánusok támogatták.

Bridenstine így most egy olyan tudományos intézményt vezethet klímaváltozás-tagadóként, melynek munkatársai tanulmányok százaiban igazolták, hogy a klímaváltozás egyrészt létező jelenség, másrészt annak leginkább az ember az okozója.

De azért vannak reménykedésre okot adó kijelentései is. Az amerikai hadsereg egykori tartalékos pilótája meghallgatásán támogatta az ötletet, hogy az amerikaiak újra embert küldjenek a Holdra. (Via MTI)

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.