Az amerikai kormány szakértői is támogatják a marihuánából készült gyerekgyógyszert

Hamarosan engedélyezhetik az Egyesült Államokban az első, kifejezetten gyerekeknek készült, marihuána-alapú gyógyszert. Az Epidolex márkanevű cannabidiol-tartalmú oldattal az epilepsziás gyerekek súlyos rohamait kezelnék.

A gyógyszert támogatásáról biztosították a szövetségi kormány egészségügyi tanácsadói, így a gyártó GW Pharmaceuticalsnak már csak a gyógyszerhatóság, az FDA engedélyét kell megkapnia - ez a kormányzati tanácsadók támogatása után inkább már csak formaságnak tűnik. A 13 fős tanácsadótestület egyhangúlag támogatta a gyógyszer bevezetését.

Az Epidolex a marihuána cannabinoidjai közül egy olyat hasznosít, ami nem okoz módosult tudatállapotot. Bár az eddigi vizsgálatok alapján a májat károsíthatja, ez a tanácsadók szerint olyan mellékhatás, amit megfelelő orvosi felügyelettel ki lehet zárni. A gyógyszer maga rendkívül hatékonynak bizonyult a rohamok enyhítésében, olyannyira, hogy a 13 tanácsadó egyike, John Mendelson egyenesen "áttörésnek" nevezte "a borzalmas betegség" elleni harcban. (Via AP)

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.